Matti Kuparisen pitkä odotus päättymässä

Matti Kuparinen on harjoitellut alkukauden mustassa kontaktikielto paidassa. Kuva: Iiro Lehtonen

Porin Ässät teki keväällä kahden vuoden sopimuksen oman kasvattinsa Matti Kuparisen kanssa. HIFK:n paidasta takaisin Poriin siirtyneelle Kupariselle varattiin iso rooli porilaisjoukkueen hyökkäyksessä. Suunnitelmat muuttuivat kuitenkin hetkessä, kun Kuparisen jalasta löytyi veritulppa. Sairasloman pituus tiedettiin heti varsin pitkäksi, mutta alkuvaiheessa pelaajan ajatuksissa oli paljon muutakin kuin paluu takaisin tositoimiin.

- Siinä oli mahdollisuus jopa sille, että koko ura päättyisi veritulpan seurauksena. Tilanne oli monella tavalla pelottava. Ajatukset olivat välillä alamaissa, mutta aika nopeasti minulle selvisi sairasloman pituus. Tärkeintä oli, että vammasta pystyi toipumaan, Kuparinen kertoi.

- Vieläkään en osaa tarkemmin sanoa sitä, miten ja missä tilanteessa veritulppa oli minulle tullut. Tulevaisuudessa osaan varmasti seurata tarkemmin, jos vastaavia oireita ilmenee.

"Varsinkin kotipelien aikana minulla on ollut hirveä halu päästä pelaamaan"

Onni onnettomuudessa on ollut se, että Kuparinen on pystynyt harjoittelemaan jäällä koko sairaslomansa ajan. Hän on ollut kaukalossa muun joukkueen mukana, ja kunto on sen seurauksena hyvä. Pelituntuma on tietysti se asia, mikä pelaajalta tällä hetkellä puuttuu.

- Tässä vammassa on ollut paljon hyviäkin asioita. Se on ollut tietysti tärkeää, ettei minulla ole ollut kipuja. Jäälle olen päässyt tasaisesti, eikä minun ole ollut pakko tuijottaa pelkästään betoniseinää kuntopyörän päältä. Olen päässyt myös pukukoppifiilikseen sisälle, enkä ole joutunut harjoittelemaan yksin, Kuparinen totesi.

Vaikeita hetkiäkin on totta kai mukaan mahtunut. Varsinkin pelipäivät ovat Kupariselle hankalia, sillä hän jännittää otteluiden aikana niin paljon.

- Minulla oli aina haaveena palata takaisin Ässiin, ja sopimuksen synnyttyä tuli nopealla aikataululla tämä vamma. Varsinkin kotipelien aikana minulla on ollut hirveä halu päästä pelaamaan. Välillä on ollut tuskastuttavaa istua katsomossa, ja tarkkailla sieltä pelejä, Kuparinen paljasti.

"Niin se todennäköisesti menee, että parissa ensimmäisessä vaihdossa tulen vetämään täysillä vähän joka suuntaan"

- Pelatessa asioita ei ehdi jännittää samalla tavalla kuin katsomossa. Minun vieressäni istuvat nauravat aina, kun selostan ottelutapahtumia koko ajan. Pelaajien suoritusten analysoiminen on välillä niin paljon helpompaa, kun tapahtumat voi nähdä eri perspektiivistä.

Kuparisen odotus on vihdoin päättymässä. Hänen lääkityksensä loppuu joulukuun alussa, mikä tarkoittaa pelilupaa. Kuparinen on suurella todennäköisyydellä patapaitojen kokoonpanossa ensi lauantaina, kun Ässät kohtaa kotikaukalossaan JYPin.

- Jo pari viikkoa on ollut todella odottava ja jännittynyt fiilis. Juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi lauantaina olen mukana, ellei mitään yllättävää tapahdu. Se tuo tietysti kipinää kaikkeen tekemiseen ja olemiseen.

- Olen pysynyt tähän asti tarkoituksella vähän sivussa, kun on puhuttu pelisysteemeistä. Viikon aikana käydään sitten valmennuksen kanssa asioita tarkemmin läpi. Niin se todennäköisesti menee, että parissa ensimmäisessä vaihdossa tulen vetämään täysillä vähän joka suuntaan. Pelihalut ovat hurjat, ja on upeaa päästä pelaamaan jälleen Ässissä, Kuparinen päätti.