Matti Järvinen itsevarmana: "Meillä on kivenkova puolustus"

Matti Järvisen edelliset kolme kautta kuluivat tätä kevättä lukuunottamatta SaiPassa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Matti Järvisen edelliset kolme kautta kuluivat tätä kevättä lukuunottamatta SaiPassa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Päättyneen kauden SaiPassa ja Sveitsin liigan Zugissa viettänyt keskushyökkääjä Matti Järvinen siirtyy Tapparaan kahden vuoden sopimuksella.

Isokokoinen espoolainen lähtee innolla Tapparaan ottamaan seuraavaa askelta urallaan.

- Hieno ja menestynyt organisaatio, ja innolla odotan jo kauden alkua.

Tapparan kokoonpano on ensi kaudeksi kivenkova. Tästä kielii myös Järvisen lyhyt luonnehdinta tulevan kauden joukkueestaan.

- Kaikki ovat kyllä tuttuja pelaajia. Meillä on kivenkova puolustus, eikä hyökkäyskään kenellekään kalpene tässä liigassa.

Tapparan päättyneen kauden ykkössentterinä pelannut niin ikään espoolaislähtöinen Jani Lajunen siirtyy tulevaksi kaudeksi Sveitsiin. Järvinen sopeutunee hyvin Lajusen paikalle Tapparan ketjuhierarkiaan.

- Uskoisin, että Tapparan pelityyli sopii minulle ihan hyvin, mitä olemme Jukan kanssa kerenneet puhua aiheesta. Sellaisia sentterinominaisuuksia tarvitaan, mitä minulta löytyy, niin pitäisi sen toimia.

Kuten monen muunkin Tappara-pelaajan, on myös Matti Järvisen tähtäin maajoukkueessa.

- Tavoitteet ovat tässä tietenkin ottaa askeleita eteenpäin omalla urallani, ja sellainen konkreettisempi on sitten päästä EHT:lle tässä seuraavan kahden vuoden aikana.

Joukkueena tavoite on itsestäänselvä.

- Ei se tavoite voi mikään muu olla kuin mestaruus. Siitä lähdetään.

Järvisen päättynyt kausi jakautui SaiPan ja Zugin välillä. Muutaman kuukauden visiitti Sveitsiin jäi Järviselle mieleen hyvänä kokemuksena.

- Henkilökohtaisesti oli hyvä kausi. SaiPassa lähti itselläni hyvin, vaikka joukkueena kynnettiin. Siinä vaiheessa kun alkoi joukkueella olla mahdollisuudet menneet mihinkään, niin tuli itselleni tällainen tilaisuus lähteä Sveitsiin, ja tartuin sitten siihen. Se oli hyvä kokemus, näin vähän Keski-Euroopan menoa. Ja kun pystyimme vielä menestymään siellä, niin hyvä maku jäi kaudesta.

Sveitsiläinen kiekko erosi suomalaisesta paljon. Varsinkin Tapparan perinteisesti vahvaan pelitapaan verrattuna sveitsiläinen tapa pelata on aivan toisesta ääripäästä.

- Onhan se erilaista. Flow-kiekkoa päästä päähän, ja vähän vähemmän painotetaan pelisysteemeitä, enemmän mennään vaistoilla. Hieno kokemus päästä pelaamaan sellaistakin.