Marssittiinko tässä Hakametsän tämän kauden viimeisille aamujäille? KalPa vei kamansa jo viime pelin jälkeen Kuopioon

Toistaiseksi viimeiset aamujäät Hakametsässä. Tappara veti torstaiaamuna normaalikaavan mukaisen pelipäivän aamujään kotihallissaan. Kuva: JP Mikola

Liigajoukkueilla on pudotuspeleissä käytäntö, jossa myös vierasjoukkueella on ottelusarjan käynnissä ollessa pukukoppi – tai nykyisin itse asiassa kaksi koppia – pysyvästi varattuna vastustajansa kotihallissa. 

KalPa "leiriytyi" Tampereen Hakametsän Ilveksen puoleiselle koppikäytävälle ennen ensimmäistä loppuottelua, mutta nyt "leiri" on purettu.

Kuopiolaiset pakkasivat varusteensa tiistain viidennen finaalin jälkeen huoltoautoonsa. Sen voi halutessaan tulkita epävarmuudeksi siitä, uskooko KalPa enää itsekään palaavansa tänän keväänä Tampereelle. Kannattajat ainakin uskovat, sillä seitsemännen finaalipelin vierasfanimatkoja kaupataan sillä asenteella, että Tampereella pelataan vielä perjantaina.

Toisaalta varusteet on helppo tuoda vieraspaikkakunnalle takaisin. KalPan voitto tänään varmistaisi sen, että finaalit saisivat upean huipennuksen seiskapelissä. 

Vaikka kuopiolaisten oma omaisuus on nyt – ainakin tilapäisesti pois –, KalPan koppeja ei ole vielä vapautettu höntsykiekkoilijoiden ja muiden hallin käyttäjille. Hakametsän vieraskopissa on yhä edelleen se varustus, jonka kotijoukkue isäntänä vastustajalle tarjoaa.

Viirille on vielä tilaa. Torstai-illan panokset Kuopiossa ovat maksimaaliset. Jos Tappara voittaa, kirvesrintojen seuraavassa kotipelissä nostetaan viiri viime kevään mestaruusiviirin viereen syyskuussa. Jos taas KalPa ottaa kotivoiton, Hakametsä on seitsemännen loppuottelun näyttämönä vielä tällä viikolla. Kuva: JP Mikola

KalPa on laittanut hyökkäysvitjojaan uuteen uskoon ennen kuudetta kamppailua. Ykkösketjua lukuunottamatta kaikki ketjukoostumukset ovat menneet uuteen uskoon.

Tapparalla ainoa muutos on Joona Luodon astuminen kolmosketjuun loukkaantuneen Henrik Haapalan tilalle.

KALPA

Janne Keränen - Jaakko Rissanen - Jesse Mankinen; Jussi Timonen - Juuso Riikola

Tommi Jokinen - Matias Myttynen - Miikka Pitkänen; Niko Mikkola - Santeri Lukka

Sami Mutanen - Eetu Luostarinen -Jyri Junnila; Mikael Seppälä - Joonas Lyytinen

Balazs Sebok - Arttu Ilomäki - Mikko Nuutinen ; Otto Leskinen

Maalilla Eero Kilpeläinen (Denis Godla)

TAPPARA

Veli-Matti Savinainen - Jani Lajunen - Jere Karjalainen; Aleksi Elorinne - Valtteri Kemiläinen

Kristian Kuusela - Jan-Mikael Järvinen - Jukka Peltola; Alexander Bonsaksen - Blake Parlett

Joona Luoto - Otto Rauhala - Sebastian Repo; Aleksi Salonen - Otso Rantakari

Martin Røymark - Juhani Jasu - Teemu Nurmi; Pekka Saravo

Maalilla Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)