Marraskuun Karjala-turnauksen kokoonpano julki tänään

Suomi-kiekko on palaamassa normaaliin vuosirytmiin kaavaa rikkoneen ja pieleen menneen World Cupin jälkeen. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ja GM Jere Lehtinen julkistavat tänään A-maajoukkueen nimilistan perinteiseen marraskuun kotiturnaukseen.

Suomi kohtaa ensi viikon torstaina Venäjän Karjala-turnauksessa. Lauantaina vastaan asettuu Tshekki, ja neljän joukkkueen turnaus huipentuu sunnuntaina 6. marraskuuta Suomen ja Ruotsin kohtaamiseen. Uutta kotiturnauksessa on lähinnä ajankohta – tällä kertaa ei pelata isänpäiväviikonloppuna, vaan jo viikkoa aikaisemmin.

A-maajoukkueen lisäksi Jääkiekkoliitto julkistaa tänään myös muiden ikäluokkien nimilistansa. Alle 20-vuotiaat pelaavat ensi viikolla Jukka Rautakorven johdolla neljän maan turnauksessa Ruotsissa. Naisilla ohjelmassa on harvinainen ja syyskaudelle poikkeuksellisen kovatasoinen turnaus. Mukana turnauksessa ovat Naisleijonien lisäksi Ruotsin, USA:n ja Kanadan maajoukkueet eli naiskiekon tämän hetken parhaimmat pelaajat.

Myös U18- ja U17-maajoukkueet ovat ensi viikolla tositoimissa. U16 aloitti maajoukkuetiensä viikonloppuna pelaamalla eri koostumuksilla kolme ottelua Saksaa vastaan. Suomi voitti kaikki kolme kohtaamista.