Markku Tähtinen ei unohda kaikkia pelipäivän rutiinejaan

Markku Tähtisen myyntipiste on melko optimaalisessa paikassa Puuvillan käytävällä. Kuva: Esko Kallioniemi

Porilaisen kauppakeskuksen käytävillä asetellaan Ässien fanituotteita paikoilleen. Puuhamiehenä mukana on myös hahmo, joka aikoinaan nähtiin Samu Wesslinin ja Timo Salosen muodostaman ketjun sentterinä.

Markku Tähtinen lähti syyskuussa 2016 mukaan tuotemyyntiin vanhan pelikaverinsa houkuttelemana, ja nyt hän pääsee tekemään yhteistyötä kotikaupunkinsa seuran kanssa.

- Janne Mäkelä tunsi pomoni ja vihjasi minullekin tästä mahdollisuudesta. Aika nopeasti lopulta päästiin yhteisymmärrykseen, kertaa Tähtinen.

Yhteydenpito vanhojen ketjukavereiden kanssa ei ole unohtunut muutenkaan. Mökkireissut ja muut illanvietot sujuvat kuin luonnostaan, kun on yhteistä historiaa saman työn tiimoilta.

Pelipäivän pastat naamaan vaan ja hallille, naurahtaa Tähtinen.

Parikymmentä vuotta Tähtinen vietti jääkiekon parissa, ja tämänkertainen aluevaltaus työmarkkinoilla miellyttää muun muassa Ässissä ja Lukossa pelannutta hyökkääjää. Vuodet lajin parissa auttoivat kontaktien luonnissa jo ennen kuin niitä edes tarvittiin hänen nykyisessä toimenkuvassa.

- Usein juttelen ihmisten kanssa jääkiekosta. Asiakkaittemme kanssa käymme esimerkiksi Jokereiden peleissä jonkun verran ja tietysti myös Liigan peleissä.

- Oman aikakauteni väki alkaa vähentyä hiljalleen, Ässissä heitä oli viime kaudella enää Matti Kuparinen ja Juha Kiilholma. Mukavaa on kuitenkin seurata kiekkotouhuja edelleen.

Omatkin hallirutiinit muistuvat mieleen, sillä Tähtisen tarkoituksena on olla paikalla jokaisessa Ässien kotiottelussa.

- Pelipäivän pastat naamaan vaan ja hallille, naurahtaa Tähtinen.

Tähtisen oma pelaajaura tuli päätepisteeseensä. Vielä viime kaudella hän kävi Kokemäellä pelaamassa II-diviosioonaa muutaman loppukauden pelin, mutta se oli enemmän mukavaa hauskanpitoa kuin vakavasti otettavaa, tavoitteellista urheilua.

Tuleva kausi tuo mukanaan muutoksia myös Ässien fanituotemyyntiin.

- Uusi monitoimitilamme on yli 200 neliömetrin kokoinen. Saamme lapsille oman puolensa ja tarvittaessa miesten ja naisten osaston erikseen, kuvailee Tähtinen.