Marjamäki: Koutseja saa haukkua

Suomen päävalmentajaa Lauri Marjamäkeä on riepoteltu ja kritisoitu rajusti MM-kisojen aikana. On arvioitu, että ensimmäisissä MM-turnauksessaan päävalmentajana toimiva Marjamäki on joutunut jopa ajojahdin kohteeksi.

Voittoisan puolivälieräkamppailun jälkeen Marjamäki sanoi, ettei ole ollut huolissaan työpaikkansa puolesta.

– Minulla on ollut Jääkiekkoliiton tuki ensimmäisestä päivästä lähtien. Ei minulla ole ollut varsinaisesti sellaista pelkoa, liitto on halunnut minut tähän tehtävään. Olen varmasti tehnyt jotain oikein, kun olen päässyt Leijonien päävalmentajaksi.

– Olen ollut luottavainen ja uskon, että minulle ylipäätään jääkiekon parista töitä löytyy, Marjamäki totesi.

Marjamäki on kertonut kisojen aikana ja jo ennen turnausta, että pitää noin kuuden viikon mediapaaston, jonka aikana ummistaa silmät ja korvat maajoukkuetta koskevilta jutuilta. Pärskeet ovat kuitenkin lyöneet sen verran korkealle, ettei pisaroilta ole voinut välttyä. 

Silti Marjamäki antoi ymmärtää, ettei kovaksi yltynyt kritiikki ole häneen vaikuttanut.

– Ajattelen tätä aika paljon joukkueen ja pelaajien kautta. Koutseja saa haukkua, mutta älkää pelaajia haukkuko. Tehkää hienoja juttuja pelaajista, joukkueessamme on aika hienoja urheilijoita, Marjamäki evästi sankkaa suomalaistoimittajien laumaa USA-ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa.

Marjamäki käänsi keskustelun kritiikistä urheiluun kehumalla 2–0-voittoon päättynyttä USA-kamppailua. 

– Pelasimme loistavan pelin. Puolustuspeli oli nyt laitettu kuntoon. Olimme kärsivällisiä ja selvisimme vaikeista hetkistä, Marjamäki myhäili.

Marjamäestä tuli 35 viime vuoden ajanjaksolla vasta neljäs päävalmentaja ja toinen suomalaisluotsi, joka valmentaa Leijonat neljän joukkoon eli mitalipeleihin. Aiemmin vastaavaan työnäytteeseen ovat yltäneet Curt Lindström, Hannu Aravirta ja Doug Shedden.