Manngard luopui osakepotistaan eurolla – lisäksi pitkäaikainen pääomistaja antoi velkoja anteeksi 930 000 euron edestä

Tunnettu jääkiekkovaikuttaja Kimmo Leinonen kertoo harkitsevansa Ilveksen osakkeiden merkitsemistä. Vielä toistaiseksi Leinonen pyytää käyttämään itsestään osa-omistajan sijaan titteliä "positiivinen henkilö". Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ilves-Hockey Oy:n yhtiökokous on tiistai-illan ylimääräisessä yhtiökokouksessaan valtuuttanut yhtiön hallituksen järjestämään suunnatun osakeannin Ilveksen taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Uusia osakkeita annetaan merkittäväksi vähintään 1 500 000 euron ja enintään 3 000 000 euron arvosta. Hallitus valtuutettiin päättämään tahoista, joille anti suunnataan.

Osakeannin jälkeen omistajina tulevat olemaan muun muassa Tuukka Rask, Risto Jalo ja Petri Hietanen.

– Ilves on siirtynyt varsin positiiviseen aikaan. Tänään yhtiökokous on päättänyt niistä toimista, joita toivottiinkin tämän uuden ryhmän taholta. Siellä on tehty päätöksen uuden hallituksen muodostamisesta, osakeannin järjestämisestä. Ilmassa on positiivisia merkkejä, kokouksesta tavoitettu Kimmo Leinonen sanoo.

Osana omistusjärjestelyjä Vincent Manngard on myynyt osakkeensa Ilves ry:lle ja Ilves ry:n lähipiirille. Kiekkoareenan tietojen mukaan kauppasumma on nimellinen, yksi euro. Lisäksi osana omistusjärjestelyjä Vincent Manngard on antanut anteeksi velkojaan 930 000 euroa.

Manngard siis on luopunut kaikesta omistuksestaan Ilveksen suhteen?

– Kaikesta, vahvistaa Leinonen.

Mitä lähipiiri tarkoittaa?

– Se on myyjän toivomuksesta suuntautunut Ilves ry:lle ja siinä lähelle toimiville tahoille.

Miksi tällainen muotoilu?

– Sitä täytyy kysyä heiltä. Asiakirja on salainen ja se on ostajan ja myyjäpuolen välinen. Nimet voidaan tuoda julki vasta siinä vaiheessa, kun raha on siirtynyt tilille.

Yhtiökokous on valinnut Ilves-Hockey Oy:n hallitukseen kolme henkilöä, jotka ovat Risto Jalo, Petri Hietanen ja Jukka Hirsimäki.

Uuden omistajaryhmän nimilista ja koko ovat vielä toistaiseksi avoinna. Tiedossa on kuitenkin myös se, että myös Manngardin lähipiiri on luopunut osakeomistuksestaan.

– Omistajuus on kaikille auki: siinä ovat nykyiset osakkeenomistajat ja sellaiset henkilöt, jotka eivät vielä omista yhtään Ilveksen osaketta. Kaikki saavat ostaa ja osallistua tähän antiin, Leinonen kertoo.

Osakeannin jälkeen valitaan uusi hallitus. Risto Jalo on samalla lupautunut Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtajaksi 6.3.2017 alkaen. Toimitusjohtaja Esa Honkalehto jatkaa yhtiön palveluksessa maaliskuun loppuun asti.

Nimilistan julkistamisen ajankohta on luonnollisesti kiinnostava.

– Heti kun on uusi hallitus on kokoontunut, tehnyt järjestäytymiskokouksen, valinnut puheenjohtajan sille ryhmälle, niin varmasti tiedotustoimintaa tullaan jatkamaan, Leinonen sanoo.

Milloin uusi hallitus kokoontuu?

– Se kokoontuu varmasti 48 tunnin kuluessa tästä, koska yksi hallitukseen valituista on ulkomaanmatkalla, siis Risto Jalo. Hänen kiinni saamisensa on matkojen vuoksi erittäin hankalaa juuri tällä hetkellä, Leinonen kertoo.

Ilveksen pitkäaikainen pääomistaja Vincent Manngard ei ollut paikalla tämänkertaisessa kokouksessa.

– Olen onnellinen löydettyäni vihdoin tahon, joka vastaa asettamaani ehtoa ilvesläisyydestä. Luopuessani nyt Ilveksen osakkeistani omistus siirtyy käsiin, jotka jatkavat ja kehittävät ilvesläisyyttä edelleenkin. Toivotan jatkajille mitä parhainta menestystä. Vakaa uskoni on, että suoritetuilla järjestelyillä näemme Ilveksen kamppailemassa Liigan mitaleista lähitulevaisuudessa, Vincent Manngard kommentoi kauppaa Ilveksen tiedotteessa.

Edit: Uutista päivitetty kahteen otteeseen yhtiökokouksen jälkeen.