Manelius luutii takalinjat

Nico Manelius ei enää ujostele edes kiekon kanssa. Kuva: Pasi Lepola

Eihän Pelicansin kuluva kausi kovin dramaattisesti edellisvuodesta ole poikennut, mutta Lahdessa on sentään otettu askeleita oikeaan suuntaan.

Loukkaantumissumassa tulosta on syntynyt vastuuta kaventamalla. Puolustajilla se tarkoittaa entistä enemmän peliaikaa Ben Bloodille (kauden ottelukohtainen keskiarvo 22.38), Pasi Puistolalle (21.42), Marko Pöyhöselle (20.51) ja Nico Maneliukselle (19.47).

Nelikosta Manelius erottuu plusmiinussaldollaan 17-9 eli +8. Muuten Manelius ei kaukalossa juurikaan erotu.

- Uskallus pelata kumpuaa monista pienistä asioista. Tykkään pelata alivoimaa, mutta olla muutenkin näkymättömässä roolissa, vakuuttelee viimeksi lauantaina voitokkaassa pelissä Kisapuistossa peliajan 23.29 kellottanut Manelius.

- Vastuu on lisääntynyt, mutta on syytäkin. Takana on useampi vahvasti harjoiteltu kesä.

Manelius ja Pöyhönen taistelivat sentteri Henri Heinon kanssa koko kahden minuutin kahden miehen alivoiman.

 

Manelius odotti neljä vuotta kärsivällisesti näyttöpaikkaa Jokereissa, mutta kaudet 2009-13 toivat tilille vaatimattoman liigapelien määrän: 64.

Talvi TuTossa Mestistä 2013-14 lupaili tehopistein 11+6 takalinjojen pelimiestä, jonka lopullista kuoriutumista esiin liigatasollakin Lahdessa odotellaan.

- ”Mane” on löytänyt paljon itseluottamusta ja pystyy nyt pelaamaan kiekollisena hyvin, kehuu valmentaja Petri Matikainen.

Kiekollista taitoa ei nykyisen pakkiparin Marko Pöyhösen kanssa tarvitse välttämättä paljoa käyttää. Viime kaudella pakiksi laskeutunut Pöyhönen on entisenä hyökkääjänä luonnollinen kiekollinen pakki.

Pelicansin sairaslistalla pakeista ovat Stefan Lassen, Juha Leimu ja Miro Hovinen. Muut puolustajan roolit viime peleissä ovat täyttäneet Valtteri Parikka ja Roni Rukajärvi.

Edellisviikon neljässä pelissä Manelius maiskutteli peliajat 23.15, 25.23, 23.05 ja 23.29. Viikon erikoiset nähtiin tiistaina Oulussa ja lauantaina Lappeenrannassa.

Kun Puistola ja Blood ottivat Kisapuistossa samassa vaihdossa kamppikakkoset, Manelius ja Pöyhönen taistelivat sentteri Henri Heinon kanssa koko kahden minuutin kahden miehen alivoiman. Matikainen käytti aikalisänsä kesken jäähyjen eikä vaihtanut kolmikkoa edes kahdella tarjoutuneella katkolla.

- Tiistaina Oulussa pelasimme kahden miehen alivoimaa runsaat puolitoista minuuttia, joten eihän tämä kovin erikoista ollut, kommentoi uransa parasta kautta pelaava Manelius, 25.