Maalivahtikysymys selvisi: Bernard jatkaa patavahtina – katso Ässät–Ilves-ottelun kokoonpanomuutokset

Tähän päättyi Ilveksen maali-iloittelu torstaina. Michael Keränen iskee 6-0- Valtteri Viljanen ja Andreas Bernard ovat myöhässä. Ässien molemmissa otteluissa osunut Matti Kuparinen kavensi muutama minuutti myöhemmin loppulukemiksi 6–1. Kuva: Jukka Rautio/EurophotoTorstaina Tampereella kuusi maalia taakseen laskenut Andreas Bernard vartioi ässämaalia myös lauantain kotiottelussa.

92,4, mutta torstaina taakse painuneet kuusi Ilves-osumaa pudottivat Bernardin prosentin alle 86:een. Toki pitää muistaa, että tässä vaiheessa kautta tilastomerkintöjä oleellisempaa on se, mitä kukin pelaajista kaukalossa esittää. 

Kenttäpelaajien osalta merkittävin muutos on torstaina loukkaantuneen Mikael Sahan puuttuminen. Ässien päävalmentaja Jyrki Aho on nostanut pelaavaan miehistöön kaksi ottelua sivussa olleen Juha Kiilholman. Konkarin paikka löytyy nelosketjun vasemmasta laidasta.

– Omat tunnelmat ovat kyllä hienot. Tämä on meidän "Game Seven", vaikka tämä onkin vasta kolmas peli. Nämä ovat niitä hienoja hetkiä, joissa urheilijoita ja kaikkia mukana olijoita mitataan, että saa parhaansa irti oikeassa hetkessä, Aho pohti aamujäiden jälkeen Ässien YouTube-haastattelussa.

Myös Ilves-maalilla jatkaa sama mies kuin viikon aiemmissa kamppailuissa: Antti Lehtonen. 

Ilveksen osalta merkille pantavaa on, että Arto Laatikainen on edelleen mukana pelaavaassa kokoonpanossa. Konkaripuolustaja oli toki merkitty rosteriin myös torstaina, mutta Laatikainen ei pelannut vaihtoakaan. Vielä keskiviikkona otteluparin avauskamppailussa Laatikainen kellotti parikymmentä minuuttia (20.29).

Kahden ottelun jålkeen Ilveksen Ville Meskanen keikkuu Kärppien Miska Humalaojan kanssa playoffien pörssikärkenä. Molempien saldona on 3+1- Ässien tehokkain on ollut kertaalleen kummassakin ottelussa onnistunut kapteeni Matti Kuparinen (2+1).

Erikoista on se, että molempien joukkueiden tehokkaimmat pelaajat löytyvät nelosketjuista.

ÄSSÄT:

Ville Korhonen–Jussi Makkonen–Simon Suoranta; Niko Peltola–Jere Seppälä

Jarno Kärki–Tommi Paakkolanvaara–Niko Ojamäki; Juuso Walli–Valtteri Viljanen

Antti Jaatinen–Antti Kerälä–Charles Bertrand; Aleksi Mäkelä–Juho Tommila

Juha Kiilholma–Matti Kuparinen–Matias Varttinen, Maksim Matushev (seitsemäs puolustaja)

Maalissa Andreas Bernard (Ari Ahonen)


ILVES:

Teemu Rautiainen-Tapio Laakso–Otto Koivula; Veli-Matti Vittasmäki–Olli Vainio

Jerry D'Amigo–Michael Keränen–Aleksi Mustone; Jarkko Parikka–Teemu Aalto

Eemeli Suomi–Santeri Vuoti–Juho Liuksiala; Arto Laatikainen–Marcus Fagerudd

Matias Sointu–Markku Flinck–Ville Meskanen; Ville Järvinen (seitsemäs puolustaja)