Maaliton JYP-hyökkääjä heitti haasteen HPK:n nuorisotähdelle - "Ruvetaan tosissan testaamaan poikaa"

Vuosi sitten kolme playoff-maalia iskeneen Janne Tavin sarakkeessa on vielä nolla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYP kävi maanantain kolmannessa puolivälierässä HPK:ta vastaan liki puolitoista erää melkoista selviytymistaistelua, mutta pääsi sen jälkeen yhdellä räkämaalilla peliin kiinni ja sai tehtyä tapahtumasta omannäköisensä kamppailupelin, joka päättyi JYPin 3-1 -voittoon.

Keskiviikon viidenteen otteluun Hippokselle lähdetään 2-2 -tilanteesta. Useammassakin ennakkoarviossa hurrikaanipaidat nostettiin selkeäksi suosikiksi, mutta JYPiä Kerhon tarjoama ankara vastus ei ole yllättänyt.

- Oli tiedossa, että maalin pelejä ollut HPK:ta vastaan koko kauden ja sellaisia tulee tässäkin. Minimaalisen pienistä asioista tämä homma on kiinni, joukkuensa toiseksi ahnein (0+4) pisterohmu Janne Tavi sanoo.

- Taitoa, kokemusta, nuoruutta, nopeutta. Kun katsoo HPK:n pelaajalistaa, niin ei siinä ole mitään yllättävää, että pelaavat noin hyvin. Kyllä me tämä tiedettiin, hän lisää.

Viime kevään pudotuspeleissä Tavi naputteli tehot 3+2 ja Jokereiden juniorimyllyn läpikäynyt laitahyökkääjä keräsi suurimman osan pisteistään (2+1) välierissä HIFK:ta vastaan. Tähän rytinään vielä avaamatta oleva maalitili hieman kismittää.

- Ihan hyvin mennyt, mutta onhan siellä paikkoja ollut, vähän parempiakin. Eilen ei onneksi tarvinnut laittaa sisään, mutta jos huomenna tarvitsee, niin laitetaan, Tavi ilmoittaa.

Kumpikin kääntää peliä kiekonmenetyksistä äärimmäisen nopeasti

27-vuotiaan kaksivuotinen JYP-sopimus päättyy tähän kauteen ja ilmeisesti edessä on maisemanvaihdos. Liigaa aiemmin Pelicansissa ja SaiPassa pelannut OKK:n kasvatti on ollut tyytyväinen valintaansa.

- On ollut opettavaista aikaa. Täällä on voittava organisaatio ja voittamisen kulttuuria. Se on aika syvällä JYPissä ja tuo kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta toimintaan, Tavi analysoi.

- Alkukaudestahan me vähän hötkyiltiin. Sitten kun otetiin muutama voitto, saatiin kärsivällisyys mukaan myös yksittäisiin peleihin.

Sekä JYPin päävalmentaja Marko Virtanen että HPK-luotsi Antti Pennanen ovat ihastelleet pelin tasoa pitkin sarjaa. Pennanen arvioi pelin vaatimusten olevan jopa kansainvälisellä tasolla.

- Molemmat ovat todella pelinopeita joukkueita. Täytyy olla erittäin huolellinen ja tarkka koko ajan, kumpikin kääntää peliä kiekonmenetyksistä äärimmäisen nopeasti, Tavi arvioi.

Sarjan neljäs kamppailu maanantaina Hämeenlinnassa oli tunnetasoltaan kolmea aiempaa edellä. Neniä hierottiin lähes joka vihellyksen jälkeen ja laidatkin paukkuivat.

- Tunne pitää olla mukana, mutta se pitää samaan aikaan pitää kurissa, Tavi huomauttaa.

Katsotaan, kauanko se Larmi jaksaa siellä päällään seistä.

Ottelusarjan ykköshahmoihin on toistaiseksi kuulunut HPK:n 20-vuotias maalivahtisensaatio Emil Larmi. Larmi on pysäyttänyt neljään peliin 128 kiekkoa yli 94 torjuntaprosentilla.

Tavi myöntää, että Larmi on ollut hyvä, mutta tukistaa ennen muuta itseään ja omiaan. Samalla lähtee pieni psyykkauksen poikanen Hämeenlinnan suuntaan.

- Ei HPK:n veskaria ole koeteltu vielä riittävästi. Katsotaan, kauanko se Larmi jaksaa siellä päällään seistä. Ruvetaan tosissaan testaamaan poikaa, 27-vuotias Tavi heittää.

Vanha kunnon pojittelukortti on kaivettu esille. Larmin vastaus nähdään keskiviikkona Hippoksella.