Maalirohmu tilastokummajainen roihusi ilmiliekeissä - "Syöttäkää mulle!"

JYP-sentteri Henri Kanninen on melkoinen tilastokummajainen. Toistaiseksi 113 ottelun mittaisella liigauralla on kasassa 12 maalia. Niistä puolet on tullut kahden maalin otteluissa. Ihan ensimmäinen näki päivänvalon 27. joulukuuta 2014 HIFK:ta vastaan ja samassa ottelussa tuli heti perään toinen. Reilu vuosi sitten marraskuussa Kanninen osui kahteen otteeseen Kärppien verkkoon ja perjantai-iltana heilui kaksi kertaa SaiPan reppu.

Tarina JYPin kopista kertoo, että toisella erätauolla hän haaveili jo ääneen hattutempusta.

- Saatoin vähän vinkata, että jos tulee paikka, niin syöttäkää mulle, Kanninen veisteli.

22-vuotias hurrikaanikasvatti takoi maalinsa toisen erän alussa ja lopussa ylivoimalla.

- Ihan hyvät yyvee-maalit. Kerrankin tuli onnistumisia ja kerrankin tuli ylivoimaa, Kanninen myhäili.

Hyvä kaverini Likola teki uransa ensimmäisen.

Kannisen ensimmäinen osuma käynnisti aluksi vajaamiehistä SaiPaa vastaan hieman yskähdelleen kotijoukkueen traktorin melkoisen ärhäkästi. Liigauransa ensimmäisen maalin laukonut Arttu Likola ja pitkän sairasloman jälkeen liigapeleihin palannut Robert Rooba paukuttivat 4-0 -loppulukemat kolmannessa erässä.

- Hieno homma, että Rooba osui pitkän tauon jälkeen ja hyvä kaverini Likola teki uransa ensimmäisen, Likolan maaliin syöttöpisteen kirjauttanut Kanninen myhäili.

Vain 16 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin voimin liikkeellä ollut SaiPa jäi lopulta pahasti JYPin jalkoihin, vaikka etenkin avauserässä vastaan harasikin. JYP voitti laukaukset peräti 63-25. Frans Tuohimaa torjui SaiPan maalilla 36 kiekkoa, yllätysveto Markus Ruusu JYPin veräjällä vain 14.

- Vaikka kuinka keskittyisi omaan tekemiseen, niin ei pelaaja ole mikään kone. Kyllä ne aistii sen, että vastustajalla ei ole kaikki palaset ihan kohdallaan, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

- Se käytiin läpi ja onnistuttiin. Ohje oli, että normaaleja asioita tehdään. Fokus ja aktiivisuus niin kuin missä tahansa pelissä. Ei meidän pelillisesti kannata tällä hetkellä oikeastaan mitään muuttaa, hän lisäsi.

No ei. JYP on voittanut 16 ottelua 18 viimeisimmästä.

Kenkä kuiskasi treeneissä korvaan, että pelaat huomenna.

Ruusulle nollapeli oli liigauran toinen, pelattu ottelu vasta kuudes. Hän on pistäytynyt kauden mittaan kaksi kertaa yhden ottelun lainapestillä KooKoossa, joista ensimmäinen päättyi nollapeliin. Keskiviikkona Ruusu torjui 21 kertaa, kun KooKoo hävisi kotonaan TPS:lle 1-2.

- Pelin jälkeen tuli soitto, että torstaiksi takaisin Jyväskylään. Eilen sitten Kenkä (maalivahtivalmentaja Ari-Pekka Siekkinen) kuiskasi treeneissä korvaan, että pelaat huomenna, Ruusu kertasi.

Hänen liigapeliensä torjuntaprosentti on hurja 94,70 ja päästettyjen maalien keskiarvo niin ikään, vain 1,46. Silti on todennäköistä, että kokeneemmat Pekka Tuokkola Juho Olkinuora ajavat kevään tullen edelle.

- Ainakin Akatemiassa on saanut koko ajan pelata, sitä kautta vire on helppo säilyttää, Ruusu tuumasi.