Maaleja tekemätön maalintekijä sai mennä

Kovat maalimäärät Italian ja Tanskan pääsarjassa eivät automaattisesti takaa menestystä SM-liigassa. Vaasan Sport katseli amerikansuomalaisen Mike Vaskivuon edesottamuksia neljä pisteetöntä runkosarjaottelua, jonka jälkeen maailmalle lähti julkilausuma, jonka mukaan "sopimus on purettu yhteisymmärryksessä".

– Ei ollut puolin eikä toisin ihan sitä mitä haettiin. Kiitämme, ja toivotamme Mikelle onnea sekä menestystä tuleviin haasteisiin. Tämän myötä tutkailemme laiturimarkkinoita ja olemme sopivan pelaajan löytyessä valmiita reagoimaan, urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi Sportin verkkosivuilla.

Vaskivuo pelasi ennen Vaasaan siirtymistään viime kauden italialaisessa Fassa. Siellä saldona oli 55 (25+30) tehopistettä 40 kamppailusta. Lähes yhtä hyvä tahti oli kaudella 2014–15 Aalborgissa Tanskassa, missä 36 ottelun pistepotti oli 23+19. Suomi ei ollut kahden passin hyökkääjälle entuudestaan uppo-outo pelipaikka, sillä jo kaudella 2008–09 Mestiksen Kajaanin Hokissa 14 kamppailua ja teki niissä 3+1 tehopistettä.


Kuusi vuotta aikaisemmin eli kaudella 2002–03 Vaskivuo viiletti myös yhden B-juniorikauden Jokereissa, jonka Oy-puolen toimitusjohtajana oli tuolloin Matti Virmanen.