Maajoukkuemiehet jälleen liigavahvuudessa – katso kokoonpanot

Tämä tilanne ei toistu vielä tänään Tampereella. Tapparaan palaava Kristian Kuusela ei ole kokoonpanossa vielä illan ottelussa. Sen sijaan KalPan maajoukkuepuolustajan Niko Mikkolan pitäisi olla Leijonissa tulleesta tällistä huolimatta pelikunnossa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Viime viikon maajoukkuetehtävissä olleet pelaajat palaavat SM-liigajäille, kun Tappara ja KalPa iskevät tänään yhteen Hakametsässä. Sarjakärki-Tapparan maajoukkuemiehistä Henrik Haapala viilettää ykkösketjussa Jani Lajusen ja Sebastian Revon rinnalla.

Tappara saa vahvistusta myös sairastuvalta, kun kakkossentteri Jan-Mikael Järvinen palaa kokoonpanoon. Järvinen hyökkää kakkosketjussa Leijonissa vakuuttaneen Veli-Matti Savinaisen ja toisen Ruotsin-kävijän Jukka Peltolan välissä.

Norjan maajoukkueessa esiintyneet Alexander Bonsaksen ja Martin Røymark ovat myös palanneet Itävallassa pelatusta neljän maan turnauksesta. Norja voitti Ranskan ja Slovakian ja hävisi Itävallalle. Tapparalaiskaksikon saldoksi jäi Bonsaksenin syöttöpiste lauantain 2–1-voitto-ottelussa Slovakiaa vastaan.

Tapparan tuore värväys Kristian Kuusela ei ole vielä tiistaina kokoonpanossa. Tiettävästi kirvesrinnat tähyävät vielä siirtomarkkinoita sillä silmällä, josko tarjolle tulisi täydennettävää keskushyökkäjäosastolle.

KalPan A-maajoukkuemies Niko Mikkola puolustaa ykkösparissa Otto Leskisen rinnalla. Mikkola puolestaan sai kolhun EHT-peleissä, mutta vaikka pelikunto oli päivä ennen ottelua epävarma, hänen nimensä löytyy kokoonpanosta. 

KalPa joutuu kärkikamppailuun ilman kapteeniaan Jussi Timosta, joka ei ole pelikunnossa.Timosen lisäksi varmasti ovat sivussa pitkäaikaistoipilaat Eetu Sopanen ja Ville-Vesa Vainiola sekä muutaman viikon päästä peleihin palaava Jyri Junnila.

Tapparan vahvuuteen palaa pitkään sivussa ollut puolustaja Valtteri Kemiläinen, mutta riveistä puuttuvat edelleen puolustaja Tapio Sammalkangas sekä hyökkääjä Jere Karjalainen.

Tapparan kokoonpano tiistaina:

Henrik Haapala–Jani Lajunen–Sebastian Repo; Aleksi Elorinne–Valtteri Kemiläinen
Veli-Matti Savinainen–Jan-Mikael Järvinen–Jukka Peltola; Pekka Saravo–Otso Rantakari
Martin Røymark–Juhani Jasu–Teemu Nurmi: Alexander Bonsaksen–Aleksi Salonen
Joona Luoto–Otto Rauhala–Manu Honkanen; Jere Rouhiainen
Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)

KalPan kokoonpano:

Janne Keränen–Jaakko Rissanen–Arttu Ilomäki; Niko Mikkola–Otto Leskinen
Tommi Jokinen–Matias Myttynen–Jesse Mankinen; Juuso Riikola–Santeri Lukka
Sami Mutanen–Balazs Sebok–Mikko Nuutinen; Mikael Seppälä–Joonas Lyytinen
Miikka Pitkänen–Eetu Luostarinen–Alexander Ruuttu; Janne Koponen
Eero Kilpeläinen (Denis Godla)