Leijonissa paineet ovat hetkessä kovemmat - "Maajoukkueen päävalmentajan tehtävässä kokee olevansa vastuussa suomalaisesta jääkiekosta"

Jukka Jalonen on urallaan kohdannut monenlaisia painetilanteita. Kyseessä on valmentaja, joka on Leijonien lisäksi luotsannut KHL:ssä paitsi Jokereita, myös Pietarin SKA:ta.

– Aina on menestyspaineita. Ehkä niiden ero on siinä, että seurajoukkueissa paine on päällä koko ajan. Maajoukkueessa ne ovat tietyllä tavalla hetkessä kovemmat, Jalonen vertailee.

– Ja pitää tietysti muistaa se, että seurajoukkueessa menestyksestä ovat kiinnostuneet lähinnä sen seuran fanit. Maajoukkueen päävalmentajan tehtävässä kokee olevansa vastuussa suomalaisesta jääkiekosta.

Nyt Jalonen on jälleen asemassa, jossa hän voi vaikuttaa siihen, mihin suuntaan suomalainen jääkiekko menee.

Hän on kiistatta ”Meidän pelin” eli suomalaisen pelitavan isä. Kymmenen KHL-voiton putkessa seilaava Jokerit kerää nyt kehuja paitsi tuloksistaan, myös pelitavastaan.

Pelitavalliset asiat ovat olleet isossa roolissa myös tämän kauden kiekkokeskusteluissa. Liigajoukkueet ovat tietoisesti lähteneet aktivoimaan ja nopeuttamaan peliään.

– Kun tämä pesti alkaa, varmasti olen vahvasti mukana linjaamassa pelitavallisia asioita, kuten aina A-maajoukkueen päävalmentaja on, Jalonen toteaa.

– Tehtävään kuuluu paitsi A-maajoukkueen, myös nuorisomaajoukkueiden ja seurajoukkueiden pelaamisen linjaamista. Pyrin varmasti kertomaan, mitä kansainvälinen peli on ja mitä kansainvälisillä kentillä menestyminen vaati.