Maajoukkue kuppaa JYPiä, Kärppien rivistä putosi myös ykkösvahti

Kärppien tuki ja turva, ykkösvahti Jussi Rynnäs, ei pelaa tänä iltana Hippoksella. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Illan JYP-Kärpät -kohtaaminen Hippoksella on kahden hyvävireisen joukkueen vääntö, jossa kumpikin pelaa isoista pisteistä. 80 pisteellä sarjan viidettä sijaa miehittävä JYP on pisteen päässä puolivälierien kotiedusta, kahdeksantena 67 pisteellä majaileva Kärpät puolestaan yrittää pitää hengissä haaveensa suorasta puolivälieräpaikasta.

Viimeistä sellaista kuudennella sijallaan hallussa pitävä Pelicans on yhdeksän pistettä edellä, mutta se on pelannut ottelun Kärppiä enemmän.

Kumpikin joukkue joutuu illan otteluun vajaamiehisenä. JYPiltä puuttuu maajoukkuekomennusten vuoksi kolme avainhyökkääjää, kun kultakypärä Antti Suomela sekä Joonas Nättinen ovat A-maajoukkueen mukana, mainiota tulokaskautta pelaava Jerry Turkulainen puolestaan tahkoaa alle 20-vuotiaissa.

Hyökkääjien poissaolot heittävät ryminälaituri Janne Kolehmaisen sentteriksi, lisäksi Akatemian puolelta kehiin nousevat Arttu Likola ja Joel Sund.

Kärppäpelaajia ei maajoukkueessa ole, mutta kapteeni Lasse Kukkosen lisäksi sairastupaa miehittävät pidempiaikaisesti Taneli Ronkainen, Mikael Ruohomaa sekä viikonloppuna ässäpakki Jyri Marttisen päähän kohdistuneen taklauksen uhriksi joutunut Saku Mäenalanen. Yhden kauden piste-ennätyksensä jo tässä vaiheessa rikkonut Mäenalanen oli naputellut kolmeen edelliseen otteluun saldon 2+3.

Ykkösvahti Jussi Rynnäs puolestaan putosi ottelun alla rivistä flunssan vuoksi, joten hänen paikkansa ottaa Sami Aittokallio. Aittokallio on torjunut vain 12 ottelussa tällä kaudella, eikä joukkueella ole niistä ainuttakaan kolmen pisteen voittoa. Viime perjantaina hänet vaihdettiin HIFK-ottelussa pois maalilta vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen, kun kaksi viidestä stadilaislaukauksesta oli kaivettu verkon perukoilta.

Kärppien kokoonpanossa nähdään myös liigadebytantti, kun 19-vuotias Pietarsaaren Jeppiksen kasvatti Jimi Nylund on 13. hyökkääjä. 23 ottelussa tehot 4+10=14 tällä kaudella A-nuorten SM-liigassa keränneelle Nylundille ei liene kuitenkaan peliaikaa luvassa, ellei miehiä putoa pois rivistä kesken pelin.