Lukon MM-kultamitalistilla erikoinen alkulämmittely – katso kuvat!

Lihasvoimalla ylös, painovoimalla alas. Lukon maalivahti Kaapo Kähkönen löysi lämmitelyihinsä normaalia kuntopyörää menevämmän oloisen kulkupelin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tampereen Sorsapuiston Ulkojäät 2016 -tapahtuma pelattiin viikonloppuna mitä upeimmassa talvisäässä. Lumi peitti maan, puut olivat niin ikään valkeina, ja sää oli kaikkiaan mitä mainioin kaikenlaisille talviaktiviteeteille lenkkeilystä pulkalla laskemiseen.

Toista on nyt. 

Muutama plusaste ja taivaalta vihmonut vesi ovat sulattaneet pihat, jalkakäytävät ja lenkkipolut vaarallisen liukkaiksi. Tervekroppaiset kiekkoilijatkaan eivät ole pysyä iljanteisilla pyöräteillä pystyssä kuin nastalenkkarien avulla.

Lukon luukkuvahtina Tappara-ottelussa toimiva Kaapo Kähkönen keksi keinon välttyä liukastumiselta. Parikymppinen maalivahti löysi sisältään sisäisen pikkupojan ja otti alkulämmöt – tai ainakin osan niistä – sotkemalla polkuautolla Hakametsän huoltoramppia ylös, ja tulemalla painovoiman avulla alas. 

Ilmeestä päätellen lihaskäyttöinen nelipyörä oli Kähköselle mieluisa menopeli. Pieni pilke silmäkulmassa viestittää myös siitä, että tuloksellisesti vaikeasta alkukaudesta huolimatta huumori on kohdallaan.

Lämmittelymetodin toimivuudesta ei saada täyttä varmuutta, sillä tiistai-illan Tappara-ottelussa Lukon maalia vartioi tshekkivahti Jakub Stepanek. 

Sarjan kärkijoukkueen ja jumbon kohtaaminen ei selvästikään ole jouluvalmistelujen keskellä mikään must go -tapahtuma. Silmämääräisen arvion perusteella Hakametsän lehtereillä on vähemmän väkeä kuin yhdessäkään kirvesrintojen liigaottelussa syyskaudella.

Hakametsän huoltoramppi oli vielä muutama vuosi sitten ajoluiska taivasalla. Sen kunnossapito oli talvikeleillä kuitenkin aika hankalaa. Nyt ajoluiska on katettu. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto