Lukolta tyylikäs ele kiusaamista vastaan

Tino Brigatti on Eurajoella koulua käyvä 10-vuotias poika. Hän on innostunut jääkiekosta, mutta toisin kuin luokkatoverinsa, hän kannustaa Porin Ässiä. Muuten luokassa liehuvat Lukon sinikeltaiset värit.

Ja häntä kiusataan siksi.

Tino kirjoitti asiasta äitinsä tunnuksilla Raumam Boikkatte Facebook-ryhmään. Sanat eivät kaikuneet kuuroille korville, vaan ne huomattiin ja niihin reagoitiin.

Reaktio tuli Rauman Lukolta.

Lukko julkaisi Facebook-sivuillaan kannustavan viestin. Seura rohkaisi liputtamaan Ässien puolesta, vaikka kyseessä onkin paikalliskilpailija.

- On hienoa kuulla, ettet suostu edes kovan painostuksen alla vaihtamaan kannattamaasi seuraa vain sen takia, että koulutoverisi niin haluaisivat. Tuollaisella uskolla ja rakkaudella omaan asiaan tulet tekemään elämässäsi vielä paljon hienoja asioita. Juuri sellaisia asioita, joista sinä tykkäät ja nautit, Lukko kirjoitti.

Koulukiusaaminen ei ole vieras asia Lukon arvoissa, vaan seura on aiemminkin tehnyt aktiivisesti työtä kitkeäkseen sitä. Lukko on tuonut pelaajiaan lähelle lapsia ja kiertänyt Rauman kouluja.

Tänä vuonna koulukiertueet suuntaavat myös Rauman lähikuntiin.

- Loppujen lopuksi kaikkien pelipaitojen, huivien ja kannatuslippujen alla, meille kaikille tärkeintä on peilikirkas jää, maila ja musta kiekko, laji nimeltä jääkiekko. Me olemme siis kaikki saman asian kannattajia, yhdessä. Toivomme, että myös koulutoverisi ymmärtäisivät tämän. Heille voit välittää meidän terveisemme: Sinikeltainen ei kiusaa!

Tervehdys Tino,olet selvästi hieno nuorimies, ennen kaikkea rohkea ja päättäväinen. On hienoa kuulla, ettet suostu...

Posted by Rauman Lukko Official on 3. lokakuuta 2015