Lukkoon palannut Kangasmäki nautti maalista Ässien verkkoon: "Nämä ovat niitä hetkiä, minkä takia jaksoi kesän painaa"

Aki Kangasmäki avasi perjantaina maalitilinsä kauden liigapeleissä. Kuva: Elmeri Elo

Aki Kangasmäki iski marraskuussa 2011 ensimmäisen liigamaalinsa Lukon paidassa TPS:n verkkoon. Kausina 2010-14 raamikas hyökkääjä ehti maalata Lukon paidassa yhteensä kahdeksan kertaa ennen kuin tie vei Kouvolaan.

Kun Kangasmäki siirtyi KooKoohon, seura pelasi Mestistä. Kun KooKoo nostettiin liigaan, Kangasmäestä tuli jälleen liigapelaaja. Sitä herkkua kesti vain kauden verran. Tällä kaudella Kangasmäki, 27, joutui odottamaan työnantajaa piinallisen pitkään.

Liigapolku takaisin rakkaan kasvattajaseuran paitaan kulki ikämiesporukka Morning Starsin ja kakkosdivarijoukkue Eurajoen Lätkän harjoitusten sekä Kajaanin Hokin ja KeuPa HT:n paidassa pelattujen Mestis-pelien kautta.

Tuo matka Kangasmäen piti kulkea päästäkseen taas tuulettamaan maalia Rauman Lukon paidassa. Perjantain Satakunnan derbyssä Ässien verkkoon uponnut 0-1-osuma oli hyökkääjälle tunteikas. Hän pääsi vieläpä juhlimaan Lukon kauden ensimmäistä voittoa Satakunnan derbyissä, kun Ässät kaatui voittolaukauskisan jälkeen lukemin 3-2.

- Hyvältähän se tuntui. Nämä ovat niitä hetkiä, minkä takia jaksoi koko kesän painaa, kun tietää, että tällaisia fiiliksiä voi saada, Kangasmäki huokasi. 

Maali oli palkkio mustelmista. Kangasmäki kävi hyvät maalinedusväännöt varsinkin ässäpakki Jyri Marttisen kanssa. Kertaalleen hammassuojatkin jäivät jäälle, kun painikaveri tarjosi puutavaraa niskaan.

- Näkisin niin, että iso äijä kun on, niin maalille pitää mennä. Olen vahvuuksillani siinä maalin edessä. Tiivola (Peter) ja Antsa (Joose Antonen) toimittaa siihen kiekkoa, niin koitan hakata sitten sisään.

Niin kävikin. Syötön osumaan tarjoili Lukon kolmosvitjan ketjukaveri Joose Antonen, jonka kanssa Kangasmäki ehti viilettää samassa ketjussa jo Lukon yhteistyöseura KeuPassa.

- Jos en ihan väärin tuntenut niin mailasta taisi kimmota maaliin, Kangasmäki virnisti.

- Antsa on hyvä pelimies, näkee hyvin kentän ja on hyvä syöttelemään. Vähän vielä pitää tehdä yläpaakia lisää, että saa voimaa, niin kyllä siitä hyvä pelimies tulee, hän ohjeisti.

Kangasmäki ehti tehdä tällä kaudella 21 Mestis-pelissä 21 tehopistettä (11+10) ennen kuin liittyi Lukon mukaan tiistaina.

- Taisi olla kuuden ottelun maaliputki, kun Mestiksestä tulin. Pääsi tuossa Pelicans-ottelussa jo pieni apina selkään, ”Kanki” virnisti.

- Mestiksessäkin ihan mukava pelata, mutta on näissä peleissä vähän eri meininki kuin keskiviikkoiltana IPK:ta vastaan Iisalmessa.

Kangasmäki vakuuttaa, että pelikunto on jo kohdallaan. Ässiä vastaan hän kellotti peliaikaa vajaat 13 minuuttia. Ottelussa mentiin välillä vieläpä rapsakkaa tahtia päästä päähän.

- Ihan hyvältä se tuntuu. On tasainen rytmi pelata, kolmannen erän puoliväliin painettiin neljällä ketjulla. Ja Mestiksessä on kuitenkin tullut reilun 20 minuutin pelejä. Tuntuu, etten jää jalkoihin.

Kangasmäellä on Lukon kanssa ottelukohtainen sopimus. Hänen vakaa aikomuksensa on ollut tulla Lukkoon jäädäkseen.

- Edes edes tarkkaan tiedä, miten tuo sopimus menee. Pelaan tässä nyt niin kauan kun potkitaan pois.