Lukkokin jatkaa KeuPan kelkassa

Lukko ja KeuPa löivät kaksi vuotta sitten hynttyyt yhteen. Raumalainen liigaseura sai keuruulaisesta Mestis-porukasta yhteistyökumppanin.

Yhteistyö on toiminut, vaikka etäisyys Raumalta Keuruulle on pitkä. Sopimukseen on sorvattu jatkoa, joka kattaa kauden 2017–18.

Keskisuomalaisessa jääkiekon valtasuhteet kuitenkin elävät. JYP on rakentanut itselleen pelaajapolun, jossa merkittävä askelma on ollut Mestiksen JYP-Akatemia.

Kuluvan kauden päätteeksi askelma kuitenkin sahattiin pois. JYP-Akatemia putosi sarjasta.

JYP käänsi katseensa Keuruulle, ja tiistaina seurat olivat valmiita ulostuloon. JYP ja KeuPa aloittavat yhteistyön, ja JYP-Akatemian toiminta loppuu.

Seurat ovat solmineet kaudesta 2017–18 yhteistyösopimuksen, joka kattaa sekä pelaajaliikenteen että markkinointiyhteistyön.

Miten se vaikuttaa Lukkoon? Ei ilmeisesti mitenkään.

– Ei se meihin vaikuta. Se sama sopimus on edelleen voimassa, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo painottaa.

– Mitä se tulevaisuuteen vaikuttaa, se on toinen juttu. Sen vain aika näyttää, mutta kyllä me olemme alustavasti jo puhuneet jatkostakin. Tässä on taas pitkä vuosi edessä, mutta peli on avattu.

JYP tiedotti paikkaavansa KeuPan avulla aukkoa, joka pelaajapolkuun syntyi, kun JYP-Akatemia lakkasi olemasta. KeuPa taas aikoo pelata ensi kaudella kotipelejään myös Jyväskylän jäähallissa.

JYP ja KeuPa eivät tehneet sopimustaan salaa Lukolta, vaan keskisuomalaiset seurat rakensivat yhteistyönsä avoimin kortein.

Kaikki KeuPan sopimuspelaajat ovat myös edelleen Lukon käytössä, kuten alkuperäiseen sopimukseen on kirjattu.
 

Urpolahti lähtee SaPKon veskariksi

Lukolla ja KeuPalla on myös ollut yhteisiä pelaajia. Yksi sellainen on puolustaja Mikko Lahtinen, joka vuosi sitten teki 1+2-vuotisen sopimuksen.

Lukko ei lunastanut optiota, ja Lahtinen on jatkamassa Keuruulla KeuPan omana pelaajana.

Raumalaisen juniorikoulun kasvattama maalivahti Roope Urpolahti taas oli päättyneellä kaudella KeuPan oma mies. Kiekkoareenan tietojen mukaan hänen keikkansa Keuruulle jää vuoden mittaiseksi ja ensi kaudella yllä on tuoreen Mestis-mestarin SaPKon paita.