Lukko teki valmentajanimityksiä - Timo Saarikoski siirtyy takaisin A-nuorten puikkoihin

A-nuorten vaihtopenkki on Timo Saarikoskelle tuttu työmaa. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Rauman Lukko on tehnyt valmentajanimityksiä kaudelle 2017-18. A-nuorten vastuuvalmentajaksi on nimitetty Timo Saarikoski, B1-nuorten päätoimiseksi vastuuvalmentajaksi tulee Jarkko Kauvosaari ja C1-nuorissa tehtävän ottaa vastaan Sami Lehtinen.

Timo Saarikoski palaa A-nuorten vastuuvalmentajaksi alkavalle kaudelle. Viime kauden Liiga-joukkueen valmennusryhmässä mukana ollut 47-vuotias Saarikoski toimi edellisen kerran A-nuorten vastuuvalmentajana kaudella 2015-2016.

- Hyvällä meiningillä palaan tuttuun hommaan, olen valmentanut A-nuoria aiemmin jo kolmisen vuotta ja nuorten kanssa on hienoa tehdä hommia, Saarikoski sanoo.

Jarkko Kauvosaari on 33-vuotias entinen liigahyökkääjä, joka teki viime kaudella paluun Lukon organisaatioon. Hän toimi apuvalmentajana B-nuorten SM-sarjassa ja ottaa nyt vetovastuun Pasi Saarelalta, joka hoiti tehtävää sivutoimisesti.

- Oman pelaajaurani jälkeen tuli tehtyä muutama vuosi muita liikunta-alan töitä, mutta veri veti takaisin jäähallielämään. Sain Pasilta hyvää valmennusoppia ja hänen viitoittamallaan tiellä lähden rakentamaan tulevaa kautta.

- Joukkueemme tavoite on menestyä SM-sarjassa. Tärkeämpää on kuitenkin poikien yksilöllinen kehittyminen jääkiekkoilijoina, kun he tähtäävät A-nuoriin ja siitä ylöspäin. Hienoa että saan tarttua tällaiseen haasteeseen, Kauvosaari toteaa.

Sami Lehtisellä on pitkä kokemus raumalaisen juniorijääkiekon parista. 46-vuotias Lehtinen on ollut seuran palveluksessa erilaisissa valmennus- ja koulutustehtävissä viimeiset 12 vuotta. Toimenkuva oli tähän kevääseen asti juniorivalmennuspäällikkö.

- Viime vuodet työni on painottunut enemmän toimistolle ja siinä ohessa olen ollut oto-valmentajien oppaana ja tutorina. Nyt pääsen jälleen niin sanotusti haalarihommiin ja päivittäiseen valmentamiseen aistimaan kilpailullisuutta.

- Myös C-juniorien tavoitteena on menestyä joukkueena, mutta kuten Kauvosaari totesi ykkösprioriteetti on pelaajien ominaisuuksien kehittäminen ja yksilöiden eteenpäin vieminen heidän pelaajapolullaan, Lehtinen summaa.

Nyt julkaistut sopimukset ovat kaikki yksivuotisia. Joukkueiden apuvalmentajista tullaan tiedottamaan myöhemmin.