Lukko solmi kolmen vuoden sopimuksen oman kasvattinsa kanssa

Santeri Suistion on tarkoitus pukea tulevaisuudessakin ylle Lukon pelipaita. Kuva: Esa Urhonen

Kiekkoareenan tietojen mukaan Rauman Lukko on solminut kolmevuotisen jatkosopimuksen puolustaja Santeri Suistion kanssa.

18-vuotias raumalainen on Lukon oma kasvatti, joka pääsi viime viikolla TPS:aa ja JYPiä vastaan pelaamaan ensimmäiset liigaottelunsa. Tilastoissa Suistiolla on neljä liigaottelua, mutta jääaikaa hän on kirjauttanut kahdessa. Tehopisteitä ei vielä ole syntynyt ja kerran nuori puolustaja on ollut jäällä joukkueensa takaiskumaalin aikana.

– Olihan se hienoa, että pääsi askiin. Se oli ollut pieni unelma, Suistio myönsi Kiekkoareenan haastattelussa.

Suistion sopimus on mallia 2+1 vuotta. Lukon suunnitelma hänen suhteensa lienee, että puolustaja harjoittelee tulevan kesän liigajoukkueen mukana ja taistelee pelipaikasta. Jos paikkaa liigajoukkueen kokoonpanossa ei irtoa, puolustaja lähtee mahdollisesti hakemaan peliaikaa Mestiksestä yhteistyöseura KeuPasta.

Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä kehaisi liigadebyytin jälkeen puolustajan hoitaneen tonttinsa hyvin, mutta loppukauden Suistion on kuitenkin tarkoitus pelata A-nuorissa.

Suistio on kehittynyt viime vuosina vakain harppauksin. Kaudella 2014-15 hän teki Lukon B-nuorissa 44 ottelussa 1+1=2 tehopistettä. Viime kaudella lukema oli 48 B-nuorten ottelussa 8+13=21.

Tällä kaudella Suistio on harjoittelut marraskuusta lähtien liigajoukkueen mukana, mutta pelannut Lukon A-nuorissa. 31 Nuorten SM-liigan ottelussa hän on kirjauttanut 5+5=10 tehopistettä, tehomerkinnän +2 ja 18 jäähyminuuttia. Syksyllä hän veti myös ensimmäistä kertaa päälleen leijonapaidan alle 19-vuotiaiden maajoukkuessa Tsekkiä vastaan.