Lukko sai uuden urheilujohtajansa sinnikkään taivuttelun jälkeen - Kuinka käy nyt pitkäaikaisen pelaajakoordinaattorin?

Raumalaiset ottivat Kalle Sahlstedtin (vas.) ilomielin takaisin kotiin. Kuva: Juha Sinisalo

Lukko julkisti perjantain Pitsiturnauksessa kiinnittäneensä uudeksi urheilujohtajaksi Kalle Sahlstedtin. Oman kasvatin palaaminen kotiin oli pitkän ja sinnikkään taivuttelun tulos.

– Jos rehellisiä ollaan, sanoin aika montaa kertaa ei, Sahlstedt virnistää.

Suurin syy kieltäytymiseen oli hänen nykyinen työnsä Turun Seudun Urheiluakatemian jääkiekkolehtorina. Koska homma Turussa on hyvillä raiteilla Sahlstedt uskalsi lopulta hypätä uuden haasteen pariin. Mutta täysipäiväisesti vasta kesällä 2018. 

Entinen maajoukkuehyökkääjä sai niin perjantaina haastattelutilaisuudessa Äijänsuon ylätorilla kuin myös sosiaalisessa mediassa lämpimän vastaanoton. Liigakaudet 1991-97 jäivät selvästi niin yleisön kui Sahlstedtinkin mieleen.

– Raumalainen on aina raumalainen. Juuret ovat täällä, täällä pelasin junnuvuodet ja neljä ekaa liigakautta. Varmaan kaikki ymmärtävät, että seura on minulle hyvin rakas, Sahlstedt kuvailee.

Toimitusjohtaja Timo Rajalan mukaan tehtävään hakijoita urheilujohtajan tehtävään oli 10–20, kuten Lukon entinen päävalmentaja Juha Vuori, KHL:ään lähtenyt Tomi Lämsä ja Tapparan A-nuoriin päätynyt Juha Juujärvi.

Kevään ja alkukesän aikana Lukko iski silmänsä Sahlstedtiin. Rajalan mukaan Sahlstedtin, 43, raumalaisuus oli hyvä bonus muun osaamisen päälle.

– Jossain kohtaa ajattelimme, että valmennustaustan pitäisi olla vielä vahvempi. Kuitenkin kun keskustelimme Kallen kanssa, niin näimme, että hän on oikea mies, Rajala kuvailee.

Sahlstedt vakuuttui lopulta Lukon sinnikkyydestä ja keskusteluista varsinkin puheenjohtaja Ari Salmen kanssa. Vaakakupissa painoi myös Kuopion vuosilta tuttu päävalmentaja Pekka Virta ja samanlainen ajatusmaailma siitä, miten jääkiekkoa pitäisi pelata.

Urheilujohtajan valitsi Rajalan mukaan Lukon hallitus.

– Urheilujohtaja antaa toimitusjohtajallemme lisää aikaa keskittyä muun liiketoiminnan kehittämiseen. Kalle on täsmävalinta tähän vaativaan johtajan tehtävään ja tiedämme hänen persoonansa ja kokemuksensa tukevan tulevia urheilullisia haasteita, Salmi totesi Lukon tiedotteessa.

Rajala kuvailee, että urheilujohtaja on Lukon organisaatiossa pikkuisen liigajoukkueen päävalmentajan yläpuolella, muttei kuitenkaan suoraan.

– Molemmat raportoivat minulle, Rajala sanoo.

Jatkossa urheilujohtaja ja liigajoukkueen päävalmentaja vastaavat Lukon pelaajahankinnoista. Miten käy tässä kuviossa raumalaisseuran pitkäaikaisen pelaajakoordinaattorin Hannu Vanhatalon?

– Muun organisaation rakentaminen on vielä kesken, Rajala vastaa.

Juttua korjattu 7.8. kello 10.08. Korjattu vuosi, jolloin Sahlstedt aloittaa Lukon palveluksessa.