Lukko pelaa keltaisissa kotona ja kylässä

Toni Suuronen tuulettaa ensi kaudella samassa paidassa lähes joka ilta. Lukko vaihtaa kotipaitansa väriksi keltaisen, joka palvelee myös suurimmassa osassa vieraspelejä. Kuva: Juha Sinisalo

Viime kaudella Lukko pelasi kotipelejään peräti neljällä erilaisella paidalla, mutta tulevana talvena ilme on samanlainen lähes jokaisessa pelissä.

Lukko pelaa kotipelinsä keltaisessa paidassa, joka on yllä myös suurimmassa osassa vieraspeleistä.

Raumalaiset tarvitsevat sinistä paitaa vain Kuopiossa ja Lappeenrannassa, sillä KalPa ja SaiPa pelaavat omat kotimatsinsa keltaisissa.

Muutoksella Lukko hakee kirjaimellisesti väriä ottelutapahtumiinsa. Viime vuosina Äijänsuolla on nähty esimerkiksi valkoinen Ässät, valkoinen HIFK ja valkoinen Sport.

Ensi kaudella koko kolmikko haastaa Lukon punaisessa paidassa.

– Jos kotipaitamme olisi sininen, seitsemän vastustajaa tulisi Raumalle valkoisessa paidassa. Nyt saamme joukkueet omissa väreissä pelaamaan meille, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala painottaa.

Lukko pelasi keltaisessa paidassa kotiottelunsa viimeksi kaudella 2006–07. Vuosikymmenten vieriessä sininen ja keltainen ovat vaihdelleet päävärinä.

Kausilla 2008–12 Lukko pelasi vierasottelunsa valkoisessa paidassa.

– Keltainen on Lukon toinen pääväri, ja nyt päätettiin tehdä vaihdos. Perinteitä kunnioittaen, Rajala luonnehtii.

Paitatoimittaja säilyy samana, eli Lukon paidat tekee jatkossakin imatralainen LS-Wear. Paitoihin tulee kuitenkin muutoksia.

– Pääsääntöisesti ne ovat samantyyliset, mutta pieniä muutoksia tulee. Se on mielipidekysymys, ovatko ne isoja vai pieniä, Rajala sanoo.

Suurimmat muutokset liittyvät mainoksiin. Niissä ei ole valkoista tehosterajausta, vaan sponsoritunnukset on painettu suoraan keltaiselle pohjalle.

– Mainoksissa on jonkun verran pystytty minimoimaan värejä. Pääsääntöisesti niissä on vain kahta väriä, Rajala valottaa.

Uudet paitansa Lukko esittelee virallisesti elokuun 3. päivä, jolloin seura järjestää joukkueen esittelytilaisuuden.

Seuraavana päivänä pelattavassa Pitsiturnauksessa liigapaitoja ei kuitenkaan nähdä, vaan viimevuotiseen tapaan Lukko pelaa kauden avaustapahtumassa turnauksen pääsponsorin paidoissa.

Turnausta sponsoroi jälleen Eurajoen Säästöpankki, eikä Lukon pelipaidassa ole muiden yritysten mainoksia.