Lukko on kiinnittänyt urheilujohtajansa

Lukon ilme muuttuu kaukalossa, ja se uusiutuu myös kabinetin puolella. Rauman Lukko Oy:n hallituksessa on tapahtunut kevään aikana muutoksia.

Harri Huhtamaa ja Mikko Leppälä siirtyivät syrjään, ja uutena miehenä kokoonpanoon nousi Rami Aarikka.

Lukon hallituksen puheenjohtajana jatkaa Ari Salmi, joka peri nuijan joulukuun alussa Jari Laiholta. Tuolloin hallitukseen nousivat uusina jäseninä Veli-Matti Lanne ja Esa Tommila.

– Hallitustyöskentely on sellaista, että aika ajoin väen pitääkin vaihtua, Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n puheenjohtaja Rafael Eerola huomauttaa.

Aarikan, Lanteen ja Tommilan lisäksi Lukon hallituksessa istuvat Mika Marttila ja Janne Mokka, jotka jatkoivat edelliseltä hallituskaudelta.

– Hyvään hallitustyöskentelyyn kuuluu, että puheenjohtaja ohjaa laivaa. Salmen Ari on päässyt hyvään vauhtiin, Eerola näkee.

Esa Tommila pelasi aikanaan 523 liigaottelua Lukossa, Ilveksessä ja TuTossa, muut hallituksen jäsenet ovat ansainneet kannuksensa liike-elämän pyörteissä.

Rami Aarikka on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja, Mika Marttila Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja, Janne Mokka Posivan toimitusjohtaja ja Veli-Matti Lanne lakimies.

Tommila luo nykyään uraa kiinteistönvälittäjänä.

– Totta kai hallituksessa pitää olla urheiluosaamista, mutta sulassa sovussa liiketoimintaosaamisen kanssa, Eerola huomauttaa.

– Kun pyöritetään 8–10 miljoonan liikevaihtoa, niin sitä eivät tee ne, jotka tietävät mihin suuntaan kulmasta pitää kiekon kanssa kääntyä.

Eerola painottaa, että liiketoiminta mahdollistaa Raumalla huippu-urheilun.

– Jos katsotaan koko liigaa, niin kaikki ovat nyt ruvenneet höpöttämään liiketoiminnan luomisesta. Raumalaiskiekkoilun Tuki täyttää ensi vuoden alussa 50 vuotta, joten täällä on oltu aika paljon aikaansa edellä, Eerola näkee.

– Huippu-urheilussa urheilujohtaminen on aivan oma osansa. Sitä varten Lukolle on nyt tulossa urheilujohtaja.

Urheilujohtaja, jonka toimenkuvan perustamisesta Lukko kertoi tammikuun puolivälissä. Sen täyttäminen on kestänyt aikansa, mutta nyt asia on ottanut ratkaisevan askeleen.

– Urheilujohtaja on valittu, ja sopimus hänen kanssaan on tehty. Asiasta tiedotetaan tarkemmin seuraavien kolmen viikon kuluessa, Ari Salmi paljastaa.