Lukko lentää ainakin kahteen ensimmäiseen Kuopion-peliin

– Eipä joukkueiden välillä mitään eroja ole. Se on kyllä, että Lukko menee kahdella charter-koneella joka peliin. Toisessa on joukkue ja toisessa ”management”. Me vedämme tällä meidän sympaattisella bussillamme, Pekka Virta irvaili runkosarjan päätösottelun jälkeen Rauman Lukon suuntaan.

Kului vuorokausi, eikä KalPan valmentajan tarvitsekaan astua sympaattiseen bussiin. KalPa matkustaa lentämällä jo ensimmäiseen puolivälieräotteluun, joka pelataan perjantaina Raumalla.

Kuopiolaiset lentävät Siilinjärven Rissalasta Poriin charter-koneella, jolla matkustaa joukkueen lisäksi joukko yhteistyökumppaneita.

Lauantaina lento 
molempiin suuntiin

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoi Savon Sanomien haastattelussa, että yhteistyökumppaneiden ansiosta lentokoneen käyttämisestä ei tule pahaa taloudellista rasitetta. Ilmasilta Savon ja Satakunnan välillä toimii kahteen suuntaan, sillä myös Lukko käyttää lentokonetta.

Ensimmäinen peli Kuopiossa pelataan lauantaina, ja Lukko matkustaa molempiin suuntiin lentäen. Torstaina pelattavaan otteluun joukkue menee bussilla, mutta paluumatka taittuu ilmojen halki.

Matkustus halutaan tehdä
mahdollisimman helpoksi

Lentokoneen käyttämistä varten ei Lukon ole tarvinnut nyhtää ylimääräisiä sponsorieuroja.

– Yleisesti ottaen, budjettia rakennettaessa mietitään, minkä verran rahaa varataan pelaajiin, minkä verran matkustamiseen, minkä verran johonkin muuhun. Siinä vaiheessa päätetään, varataanko rahaa lentämiseen, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala painottaa.

Lukon näkemys asiaan on selvä. Tunnit tien päällä kannattaa minimoida, ja pelaajien yöuni maksimoida.

– Olemme nähneet jo monena vuonna, että kun pelataan tiivillä tahdilla, matkustaminen kannattaa tehdä mahdollisimman helpoksi, Rajala toteaa.

– Tämä on yksinkertaisesti budjettiasia. Kautta varten matkustamiseen varataan tietty määrä rahaa, joka sitten tarvitsee käyttää tai ei tarvitse käyttää. Ei-budjetoitua rahaa ei ole olemassa.

Lukko laskenut kauteen
miljoonan enenmmän

Lukko on budjetoinut kuluvaan kauteen 7,95 miljoonaa euroa. Pelaajabudjetin osuus on 2,8 miljoonaa. KalPan ilmoittama kokonaisbudjetti on 7,0 miljoonaa euroa. Kuopiolaiset suunnittelivat ennen kauden alkua, että pelaajiin käytetään 2,26 miljoonaa.

– Kun puhutaan näistä liikevaihdoista, mitä liigaseurat pyörittävät, pudotuspelien lentäminen ei todellakaan näyttele merkittävää osaa, Rajala huomauttaa. 

Virran naljailevien kommenttien jälkeen ne kuitenkin sitä tekevät.