Lukko lähti yöksi Tampereelle

Lukko aikoo käyttää ainakin kaikki mahdolliset luvalliset keinot Tapparan kaatamiseksi. Joukkue matkusti ensimmäiseen välieräotteluun jo torstai-iltana, vaikka ottelua ei pelata sen kauempana kuin Tampereella.

Päätöksen perustana on kova pelitahti sarjan alussa. Lukko ja Tappara kohtaavat perjantaina Tampereella, ja seuraava ottelu pelataan jo lauantaina Raumalla.

Kiekko putoaa seuraavan kerran jäähän alle vuorokausi edellisen pelin päättymisestä. Kolmas ottelu pelataan taas maanantaina Tampereen Hakametsässä.

– Tämä on fysiologinen ja psykologinen juttu. Kun menemme päivää ennen, meillä on rauha. Aamulla ei tarvitse toohottaa mitään, vaan menemme rauhassa aamujäälle siihen halliin, jossa illalla pelataan, Lukon valmentaja Risto Dufva perustelee.

Samalla sapluunalla Lukko teki viimeiseksi jääneen Kuopion-matkan puolivälierävaiheessa. Joukkue lensi Kuopioon pelipäivää edeltävänä iltana.

– Se oli taloudellisesti raskaampi vaihtoehto, mutta olimme valmiimpia. Näissä peleissä pitäisi olla terävänä heti alussa, tai ei ehdi ollenkaan, Dufva huomauttaa.