Lukko julkaisee pelaajasopimuksen omilla leditauluillaan

Jokerit ajatteli tekevänsä tiedottamisen pioneerityötä keväällä 2012. Seura julkaisi silloin Joonas Raskin pelaajasopimuksen Narinkkatorilla Kampin kauppakeskuksen jättinäytöllä.

Pelaajan kuva paljastui mosaiikkimaisesti pala palalta sitä mukaan, kun tykkäysten määrä Facebookissa kasvoi.

Kampanja oli tehty kiinnostavalla tavalla, sillä yli 20000 ihmistä seurasi netissä pelaajajulkistusta.

Kampanja oli myös täysin epäonnistunut, sillä käytännössä kukaan ei tunnistanut Raskia, vaikka hänen kuvansa oli kokonaan näkyvissä.

Jokerien kannattajat pettyivät ja suuttuivat.

Lukko aikoo käyttää keskiviikkona samaa tapaa. Seura julkaisee pelaajasopimuksen kello 14, ja julkistus tehdään Lukon omilla leditauluilla Nortamonkadulla ja Tampereentiellä.

- Tämän pelaajan tunnistaa ihan varmasti jokainen suomalainen ihminen, joka seuraa jääkiekkoa, Lukon tiedottaja Marko Östman lupaa.

Kaapo Kähkösen siirron Lukko julkaisi yleisötilaisuudessa Äijänsuon jäähallin ravintolatiloissa. Maanantaina seura kertoi Simo-Pekka Riikolan, Joose Antosen ja Aaro Vidgrenin sopimuksista, mutta ne paukahtivat maailmalla perinteisemmällä tavalla eli tiedotteella.

Östmanin aikakaudella Lukko on selvästi pyrkinyt tekemään julkistamiset siten, etteivät ne noudata mitään tiettyä kaavaa.

- Totta kai me haluamme niille näkyvyyttä. Ne ovat isoja uutisia, kun kerrotaan ensi kauden joukkueesta. Ne ansaitsevat arvonsa, Östman luonnehtii.

- Pelaajien sopimusten julkaiseminen on iso osa tulevan kauden markkinointia. Varsinkin sosiaalisen median aikakaudella se korostuu.

Etenkin Jokerit yritti muutaman kerran massiivisia tiedotustilaisuuksia, joissa seura julkaisi koko joukkueen kerralla. Östman näkee järkevämmäksi kertoa sopimuksista tipotellen.

- Tarkoitus ei ole kiusata ketään vaan ylläpitää mielenkiintoa, hän toteaa.

Liigan sääntöjen mukaan sopimuksia saa rauhassa tehdä jo kauden aikana, mutta uusi seura saa julkaista siirron vasta pelaajan kauden päättymisen jälkeen.

Seurat luonnollisesti haluaisivat kertoa sopimuksistaan itse, mutta se on taistelua tuulimyllyjä vastaan.

Siirrot vuotavat usein julkisuuteen pian sen jälkeen, kun sopimus on allekirjoitettu.

- Kyllä se aina tietyllä tavalla harmittaa, kun yllätysmomentti häviää. Mutta eihän sille mitään voi, kun maailma on tällainen, Östman tietää.