Lukko ja juhlakausien kirous

Lukon kausi teki myös symbolisesti kipeää. Aki Kangasmäki sai kovan lämärin jalkaansa ja raahautuu kohti aitiota ja linjatuomari Sakari Suominen avittaa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Rauman Lukon juhlakausi 2016–2017 on käytännössä ohi jo ennen kuin runkosarja on pelattu loppuun. Mestaruutta tavoitellut joukkue lähtee ennenaikaiselle kesälomalle maanantaina.

Valtava pettymys, mutta sellaisen nämä juhlakaudet näyttävät useimmiten Raumalla tuottavan.

Jo kultaisella 60-luvulla Lukko floppasi kerran. Edelliskaudella SM-hopeaa voittanut raumalaisjoukkue putosi pääsarjasta 1967.

Seuraavaan juhlakauteen lähdettäessä toiveet olivat korkealla, olihan Lukko sijoittunut viidenneksi ja jäänyt täpärästi ulos SM-liigan ensimmäisistä pudotuspeleistä. Kausi 1976-1977 tuotti pettymyksen: Lukko joutui liigakarsintaan.

Menestys oli edellistä sesonkia huonompi myös juhlakaudella 1986-1987, mutta Lukko sentään säilytti sarjapaikkansa ilman karsintoja. Yhden pisteen turvin.

Lukko voitti SM-pronssia 1996, mutta saman vuoden syksyllä alkanut juhlakausi oli yhtä tuskaa. Lukko jäi kymmenenneksi ja kausi päättyi siihen.

Poikkeus vahvistaa säännön. Juhlakaudella 2006-2007 Lukko oli parempi kuin edellisellä. Menestyksestä ei silloinkaan isoon ääneen voinut puhua. Lukko oli runkosarjassa kahdeksas ja putosi Ilvekselle villi kortti -kierroksella.