Lukko hallitsee humpan käänteet - katso huippuhetket

Lukko on valinnut hyvän tyylin pelata pudotuspelejä. Hankintaan päätöserään kolmen maalin johto, ja sen jälkeen jäädytetään peli. Maalivahti Ryan Zapolski saa reseptillä nollapelejä ja Lukko voittoja.

Toisessakin puolivälieräpelissä Lukko oli vakuuttava. Myös Kuopiossa raumalaiset niittasivat taululle 3-0-voiton.

Avauserässä Filip Riska ja Janne Lahti löivät nopeilla maaleillaan tahdin pelille.

- Saimme otteluun juuri sellaisen alun kuin halusimme. Teimme maalin heti ensimmäisellä vaihtokierroksella, ja aika nopeasti saimme perään ylivoimamaalin, Lukon valmentaja Risto Dufva kertasi.

Vauhkonen teki taas maalin

Toisessa erässä KalPa puski väkisin pelin Lukon kenttäpäätyyn, mutta kunnon maalintekosektoriin kuopiolaisilla ei ollut asiaa. Erän ainoan maalin teki avauspelin sankari Olavi Vauhkonen, joka ohjasi Harri Tikkasen siniviivalaukauksen verkkoon.

Kolmanteen erään KalPa vaihto maalilleen Samu Perhosen, joka oli edellisen kerran pelannut tammikuun lopulla. Perhonen sai pidettyä nollan, mutta yhtään kiekkoa ei mennyt myöskään Zapolskin taakse.

- Olimme erittäin keskittyneitä, rauhallisia ja määrätietoisia. Pystyimme vastaamaan KalPan luisteluun, Dufva näki.

Pelin lopussa KalPa yritti jälleen turvautua fyysiseen peliin. Dufva vastasi peluuttamalla kovan pelin erikoismiehiä. Esimerkiksi Jonne Virtanen sai jälleen paljon vastuuta.

Verryttelypelit ovat nyt takana

Runkosarjan jälkeen joukkueet odottivat yli viikon pudotuspelien alkamista. Puolivälierät räjähtivät käyntiin kahdella peräkkäisinä päivinä pelatulla ottelulla. 25 tunnissa Lukko hankki 2-0-johdon.

- Nämä kaksi ensimmäistä verryttelypeliä ovat nyt takana. Sitten alkavat oikeat playoffit. Näin se humppa menee, RD totesi.

Lehdistötilaisuuteen osallistunut KalPan kakkosvalmentaja Anssi Laine asetteli sanansa samanhenkisesti.

- Tuolla kopissa oli pelin jälkeen aika päättäväinen joukkue. Tästä tulee hieno ja pitkä ottelusarja, hän sanoi.

Voittaakseen otteluita KalPan pitäisi saada kiekkoja maaliin. Lukko on puolustanut tiiviisti, eikä maalinedustalle ole ollut asiaa. Jos sinne on satunnaisesti kuopiolaispelaaja edennyt, Lukon lihaosasto on järjestänyt ikävät paikat.

Miten KalPa aikoo päästä Lukon maalille?

- Luistelemalla, Laine vastasi.