Lujaa laatua – Ilveksen Laatikainen sai 800 SM-liigaottelua täyteen

Kunnioitettava ottelumäärä. Ilveksen varakapteeni Arto Laatikainen, 36, pelaa torstaina 800:nnen SM-liigaottelunsa. Kuva: Jukka Rautio/Europhto

Liigapelejä kahdella vuosituhannella ja kolmella vuosikymmenellä – Arto Laatikaisen pääsarjauraa ei voi moittia laimeaksi. Torstaina 800. runkosarjaottelunsa pelannut puolustaja debytoi pääsarjatasolla 1998–99 Espoon Bluesissa.

Espoolaisen kiekkoilun perinteisen kasvattajaseuran EJK:n kasvatti pelasi juniorien SM-sarjavuotensa Kiekko-Espoossa ja edusti "ensimmäiset" kymmenen täyttä SM-liigakauttaan Bluesia. Kaiken kaikkiaan Laatikaiselle kertyi Bluesin paidassa 614 ottelua – enemmän kuin kenellekään muulle jo kuopatun seuran paidassa. 

Palkintokaapista löytyy kaksi SM-kultaa ja yksi Ruotsin mestaruusmitali. Ne ovat peräisin JYPistä, Kärpistä ja Färjestadista. Liigassa Laatikainen on lisäksi kantanut viiden ottelun verran myös TPS-asua.

Laatikaisen nimissä on  liigapuolustajien yhden kauden pudotuspelien syöttöennätys. Saldollaan 0+17 hän sivusi Kärppien 2015 mestaruuskeväänä myös puolustajien yhden kauden piste-ennätystä – vaikka maaliverkko ei 19 ottelussa venynytkään.

Laatikainen on – lempinimensä Lada mukaisesti – lujaa laatua. Konkaripuolustaja on yksi kolmesta pelaajasta, joka on pystynyt pelaamaan Ilveksen rikkonaisen kauden kaikki 41 tähänastista ottelua. Keltavihreiden kenttäpelaajista vain toinen ikinuori puolustaja, Teemu Aalto, on ollut Laatikaisen tavoin kokoonpanossa kaikissa otteluissa.

Kolmas 41 runkosarjaottelun Ilves-pelaaja on maalivahti Antti Lehtonen, jonka urakkaa on keventänyt se, ettei torjuntavuoro ole osunut joka kierrokselle.

Laatikaisen juhlailtaa todistaa Hakametsän jäähallissa harvinaisen harvalukuinen yleisö. Tarkka yleisölukema ilmoitetaan Tampereella vasta päätöserässä, mutta ainakaan avauserässä katsojamäärä oli selvästi alle 3000.