Loppuunmyyty Hakametsä nauttii Ilves-huumasta

Otto Koivula (vas.), Jerry D'Amigo, Olli Vainio ja Juho Liuksiala juhlivat Ilveksen 1–0-osumaa. Puolustaja Marcus Fagerudd on vasta liukumassa viisikkonsa seuraksi. Kuva: Elmeri Elo

Lauantaina illansuussa kello 17.22 kuultiin runsaan vuoden tauon jälkeen, miltä kuulostaa, kun 7300 Ilves-fania, -kannattajaa tai -henkistä käyttää ääntään yhtä aikaa. Desibelejä oli niin runsaasti, että Suomen vanhimman jäähallin kattolevyt ja muut rakenteet olivat kovilla.

Äänimyrskyn aiheuttivat Ilveksen amerikkalaisvahvistus Jerry D'Amigon yhdessä Olli Vainion ja Juho Liuksialan kanssa.

Lukko-vahti Kaapo Kähkösen nivuset olivat kovilla, kun raumalaistorjuja venytti patjansa puolustaja Vainion kovan lyöntilaukauksen tielle. D'Amigo ehätti ensimmäisenä torjunnasta kimmonneeseen irtokiekkoon ja siirsi pelivälineen maaliin.

Edes se ei estänyt osumaa, että Lukolla oli maalin syntyhetkellä erikoinen kolmen puolustajan koostumus. Pakkiparin Keaton Ellerby-Atte Mäkinen lisäksi jäällä oli kolmantena pakkina Steven Seigo, joka oli vapautunut jäähypenkiltä kuusi sekuntia ennen Ilves-ilakointia.

Hakametsän kamppailua seuraa täysi tupa eli 7 300 maksanutta katsojaa.

Väentungosta ei voi olla huomaamatta hallin käytävillä. Ensimmäisellä erätauolla ruuhkat myyntipisteissä olivat melkoiset, ja jonottajia riitti, vaikka ottelussa "kokeillaan" normaalia pidempää eli 20 minuutin mittaista erätaukoa.

Viimeistä paikkaa myöden täydet katsomot ovat ollee viime vuosina harvinaista herkkua Ilveksen otteluissa. Edellisen kerran katsojia oli 7300 sunnuntaina 3. tammikuuta 2016, kun tupsukorvat kohtasivat SaiPan. Se kamppailu oli niin sanottu IlvesTeko-peli eli sisäänpääsy oli ilmainen. 

Tapparaa vastaan tupa oli täynnä maksavia asiakkaita 13. marraskuuta 2015.  vs Tappara. Vuoden 2015 alkajaisiksi (3.1. 2015) HPK:ta vastaan yleisöä oli myös häkki pullollaan, sekin ottelu oli sponsorien tarjoama IlvesTeko-peli.

Jos tilastoista siivotaan pois kampanjapelit tai paikallisderby, edellisiä loppuunmyytyjä Ilveksen kotipelejä pitää etsiä viiden vuoden takaa.

Loppuunmyytyjä ovat olleet myös ensimmäinen liigakarsintapeli (23.3.2012) Vaasan Sportia vastaan. Edellinen normaali loppuunmyyty runkosarjapeli ei-Tapparaa vastaan ilman kampanjoita koettiin joulukuussa 2011 HIFK:ta vastaan. Sen ottelun vetonaulana oli myös MM-kultavahti ja seuralegenda Jukka Tammen paidan jäädytys.