Lontoon Matti haikailee maailmalle

SaiPan alkukausi ei ole ollut lähelläkään seurassa neljän viime kauden aikana jo vakiotasoksi koettua, mutta ainakaan sentteri Matti Järvisen johtamasta ketjusta homma ei ole jäänyt kiinni.

Kolmatta kautta SaiPan värejä kantava espoolainen Järvinen, 27, on nakuttanut kultakypärään oikeuttavat tehopisteet 3+18 ja keikkuu plusmiinuksessa tukevasti positiivisella puolella saldollaan 17-9.

- Ketjumme sai hyvän vireen päälle jo syksyn CHL-peleissä, ja se on kantanut liigapeleissäkin. Kaikkineen meillä on kuitenkin ollut liikaa vaihtelua hyvien ja huonojen päivien välillä. Uskon kuitenkin, että pystymme vielä nousemaan, Järvinen kommentoi.

Matti Järvinen JYP-puolustuksen kiusana. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Bluesissa kolmessa kaudessa vaatimattomat 3+5 tehopistettä 52 liigaottelussa koonnut Järvinen teki ilmeisen oikean liikkeen siirryttyään syksyksi 2014 SaiPaan. Kaksi täyttä kautta tuottivat tehopisteet 9+20 ja 9+21, joten yhden kauden pörssiennätys mennee uusiksi jo hyvissä ajoin kuluvan kauden puolivälin jälkeen.

"Muutin harjoitteluani kesällä. Punteilla en tehnyt mitään peruskyykkyä tangon kanssa, ja jäälle pääsin koko kesän ajan Matinkylässä."

 

- Bluesissa tie nousi pystyyn. Vastuuhan on toki aina ansaittava itse. Tulin SaiPaan sopimuksella mallia 1+1, mutta optiovuoden käyttöön oton myötä tehtiin nopeasti lisävuosi ensi kevääseen asti, Järvinen toteaa.

Kesän Järvinen viettää Matinkylän maisemissa Espoossa, vaikka kaksihenkiseen talouteen on löydetty molemmille työpaikka Etelä-Karjalasta.

- Muutin harjoitteluani kesällä. Punteilla en tehnyt mitään peruskyykkyä tangon kanssa, ja jäälle pääsin koko kesän ajan Matinkylässä, Järvinen perustelee vahvaa kauttaan.

Tasakentällisin Järvinen on hävinnyt osuutensa otteluista vain kahdesti marraskuussa lukemin 0-1. Hyökkäyssuuntaan maaleja ovat latoneet Kim Strömberg ja viime aikoina muissa ketjuissa seikkaillut Curtis Hamilton, joka ei ole kymmenestä maalistaan huolimatta osunut kahdeksassa viime pelissään kuin kerran.

- Kimin kanssa on ollut työntajako jo toista kautta, että minä syötän ja hän tekee maalit. Puolustussuuntaan hoidetaan hommat tasajaolla molemmat, Järvinen hymähtää.

Järvinen syntyi isänsä muutaman vuoden työkomennuksen aikana Lontoossa. Vaikkei muistikuvia lapsuudesta Englannissa olekaan, on Järvinen vakaa Chelsean mies.

- Pelasin jalkapalloa Hongassa pitkään. Chelsean peleissä olen käynyt kolme kertaa paikan päällä, ja kesäisin ohjelmaan kuuluvat Hongan matsit Espoossa.

Toisen ulkomaankommennuksensa Järvinen sai yliopistossa Alabamassa 2009-10. Neljäksi kaudeksi suunniteltu USA:n keikka kutistui yhteen talveen, kun yliopisto menetti sarjapaikkansa.

- Olen jatkanut opiskeluja Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa, vaikka sinne ei kovin monta USA:n yliopiston kurssia olekaan pystynyt siirtämään hyväksytysti. Opinnot ovat noin puolimatkassa. Viime kaudella saipalaisista Tommi Jokinen ja Ville Järveläinen olivat kirjoilla samassa paikassa. Kokoonnuime kerran viikossa opiskelemaan yhdessä.

Englanti Järvisellä on siis jo hallussa, mutta muukin kielitaito kiinnostaisi.

- Tavoitteet ovat yhä askel askeleelta korkeammalle, kovempiin sarjoihin ja ulkomaille, pohtii Järvinen, jonka palkkapyyntöön SaiPa ei taida kyetä enää tämän syksyn tehojen jälkeen vastaamaan.