Lisää nuorta verta Lukkoon

Lukko on poiminut jälleen yhden lahjakkuuden Espoon Bluesin raunioilta.

Kiekkoareenan tietojen mukaan keskushyökkääjä Joonas Niemelä, 19, on allekirjoittanut Lukon kanssa sopimuksen tulevasta kaudesta.

Peter Tiivola muutti Espoosta Raumalle jo kesken kuluvan kauden.

Nuorten maailmanmestaruuden Suomelle torjunut Kaapo Kähkönen on Lukon ensi kauden veskari, ja myös fyysinen hyökkääjä Ilmari Pitkänen vaihtaa länsirannikolle.

Niemelä nousi liigapelaajaksi kesken kauden, kun pelaajat alkoivat hiljalleen hakeutua Bluesista muualle.

Hän solmi joulukuussa liigasopimuksen ja ehti pelata kuluvalla kaudella 28 liigapeliä. Niissä miehen tilille merkittiin yksi syöttöpiste.

Bluesin A:ssa Niemelä pelasi 30 peliä ja nakutti niissä tehot 11+30=41.

Toisen nuoren lupauksen Lukko on saamassa puolustukseensa Tapparasta. Kiekkoareenan tietojen mukaan Atte Mäkinen, 20, on siirtymässä Raumalle.

Mäkisellä on vyöllään tältä kaudelta 48 liigapeliä, ja niissä hän on kerännyt kuusi maalisyöttöä.

Mäkisen siirto Lukkoon saattaa merkitä kovaa vahvistusta myös Lukon naisille, sillä hänen elämänkumppaninsa on Panelian Raikkaan kasvatti, kahden vuoden takainen olympiamaalivahti Eveliina Suonpää.

Kuluvalla kaudella Suonpää edusti Ilvestä.

Sekä Niemelä että Mäkinen sopivat Lukon linjaan joukkueen nuorentamisesta. Molemmat ovat juniorimaajoukkueiden vakiokasvoja, jotka ovat päässeet mukaan myös arvoturnauksiin.

Niemelä oli viime keväänä voittamassa Suomelle hopeaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Kyseessä on 180-senttinen ja 82-kiloinen EPS:n kasvatti, joka on C-junioreista asti edustanut Bluesia.

Mäkinen edusti Suomea 18-vuotiaiden kisoissa 2012 ja 2013, ja jälkimmäisellä yrityksellä hän oli voittamassa MM-pronssia joukkueen varakapteenina.

Aikanaan hän oli 17- ja 18-vuotiaiden maajoukkueiden kapteenikin.

Vuosi sitten Mäkinen edusti Suomea myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän on 191-senttinen ja 91-kiloinen puolustaja, joka ampuu oikealta.

Ensimmäisen liigapelinsä Mäkinen pelasi jo 16-vuotiaana, ja yhteensä hän on ollut Tapparan liigamiehistössä jo 95 pelissä.

Samanaikaisesti hän on pelannut Mestistä LeKissä ja tälläkin kaudella myös Timo Elon valmentamassa Tapparan A:ssa.