Lindholmin peli päättyi Kinkin kirvesiskuun

Uusi päävalmentaja Rikard Grönborg haluaa palauttaa Ruotsin mitalikantaan kahden murheellisen MM-turnauksen jälkeen.

Ruotsi putosi neljän parhaan joukosta sekä viime että toissa keväänä.

Nyt huippumenestystä haetaan ennätysmäisellä NHL-pelaajien joukolla. Pohjois-Amerikasta on saatu mukaan peräti 16 toinen toistaan kovempaa vahvistusta.

Ruotsin pelistä puuttuu vielä suurin kiima, mutta suunta on oikea. Tre Kronor pehmitti MM-isäntä Saksan 7–2. Tämäkään ei lannistanut fanaattisia kannattajia.

Saksa nousi kaksi kertaa tasoihin Lanxess Areenan 18673-päisen yleisön pauhussa, mutta Ruotsin toisen erän lopun tehohetki oli liikaa.

Ensin Linus Omark viimeisteli Marcus Krügerin loistavan esityön – ja Jonas Brodin mykisti kotiyleisön 4–2-osumalla vain kolme sekuntia ennen summeria.

Lopullinen niitti tuli päätöserän puolivälissä, kun Gabriel Landeskog niittasi Ruotsin viidennen maalin.

Saksan peli perustuu loistavaan maalivahtiin edellisen MM-kotiturnauksen (2010) tavoin. Silloin isäntien muurina seisoi myöhemmin HIFK:ssa nähty Dennis Endras. Nyt tulppana on New York Islandersin Thomas Greiss.

Greiss pysäytti USA:n perjantai-iltana koppaamalla peräti 42 torjuntaa. Nytkin veskarin alku oli loistava, mutta illan mittaan myös Greiss muuttui tavalliseksi kuolevaiseksi.

Ja on selvää, ettei Saksa kaada suurmaita ok-veskaripelillä. Maalivahdin on oltava erinomainen.

Nyt Greiss otettiin huilaamaan seitsemännen takaiskun jälkeen. Danny aus den Birken sai tilaisuutensa päätöserän puolivälissä.

Kink teki törkytempun

Illan ikävin temppu nähtiin toisen erän alussa Victor Raskin iskiessä Ruotsin 2–1-johto-osuman.

Samaan aikaan saksalaishyökkääjä Marcus Kink löi Raskin seurakaveria Elias Lindholmia törkeästi polvitaipeeseen. Kink selviytyi kirvesiskusta ilman rangaistusta.

Tuskasta irvistellyt Lindholm jouduttiin taluttamaan pukukoppiin.

Sopii toivoa, että Kinkiä rangaistaan käsittämättömästä lyönnistä jälkikäteen.

MM-tulokset

A-lohko:

Saksa-Ruotsi 2–7 (1–1, 1–3, 0–3)

B-lohko:

Norja-Ranska 3–2 (0–0, 2–1, 1–1)