Liigaottelu ensi kertaa livenä Facebookissa – Pelicansin ja Kärppien kohtalonkamppailu täyttämässä turkoosin tuvan

Turkoosi tupa täyttymässä. Pelicansin otteluiden viihdearvo on ollut korkea koko kauden ajan, mutta lauantaista on tulossa kaikin tavoin täysipainoinen ilta. Lahtelaiset kohtaavat äärimmäisen tärkeässä ottelussa Oulun Kärpät. Ja jos show jää kaukalon puolella jotenkin vajaaksi, ottelun jälkeen tarjolla on Arttu Lindemanin live-keikka. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Miltä tuntuisi katsoa SM-liigaottelu Facebookista?

Jaa-a, huomenna sen pääsee kokemaan. Nelonen Median netti-tv Ruutu esittää lauantaina pelattavan jääkiekon Liiga-ottelun Pelicans-Kärpät omalla Facebook-tilillään.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Ruutu näyttää sosiaalisen median kautta kokonaisen ottelun. Aiemmin Facebook-tilillä on näytetty studio-osuuksia, 4. erä -lähetyksiä ja lyhyitä MM-ralliennakoita.

– Tässä tehdään taas uutta päänavausta suomalaisessa urheilukentässä. Maailmalla muutamat isot toimijat ovat saaneet erinomaisia tuloksia yksittäisten otteluiden ja tapahtumien näyttämisestä suorana Facebookissa ja me haluamme kokeilla, millaisen vastaanoton nämä meillä saavat, Nelonen Median urheilutuotannoista vastaava johtaja Jussi Suvanto sanoo Markkinointi&Mainonta-lehden jutussa.

– Kun tällaisista suunnitelmista infotaan hyvissä ajoin, niin se on varmasti hyvä homma. Ja nyt kun halli on täyttymässä, ei se ole viemässä meiltä asiakkaita, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu sanoo.

Pelicansin ja Kärppien kohtaamiseen virittävä otteluilta alkaa Facebookissa lauantaina kello 16.30, jolloin studioisäntä Tuomas Nyholm avaa Sanomatalon Liigastudion verhot yhdessä Ari Vallinin, Tero Lehterän ja studiovieraaksi kutsutun Teemu Ramstedtin kanssa.


Ottelun katsominen Facebookin kautta voi olla hyvä idea myös siitä syystä, että Lahden Isku-Areenalle voi olla mahdoton saada lippuja. Isojen panosten otteluun oli perjantaina puoleen päivään mennessä myyty jo valtaosa . Katsojakapasiteetti on 5371.

– Ennakkkomyynti on niin hyvässä vauhdissa, että yleisömäärä nousee yli 5000:een. Loistavalta näyttää, Kolu myhäilee.

Isku-areena on tällä kaudella ollut loppuunmyyty kahdesti: juhlaottelussa Tapparaa vastaan ja HIFK:n vieraillessa.

Taloudellisessa mielessä kaudesta on tulossa Pelicansille odotettu. Kolu ei nosta esiiin edes torstain Tappara-ottelua, joka sai päävalmentaja Petri Matikaisen kiukustumaan. Taistelu suoran puolivälieräpaikan saamisesta tai villi kortti -kierrokselle jäämisestä ei ole pikkujuttu.

– Tämä voi satuttaa organisaatiota pahimmillaan 500 000 eurolla. Nämä on isoja juttuja näissä karkeloissa, jopa kuoliniskuja pienille seuroille, Matikainen latasi Tappara-ottelun jälkeen.

Ensimmäistä kauttaan toimitusjohtajana työskentelevä Kolun arviot kuluvasta kaudesta eivät enteile kuolemaa ainakaan lahtelaisseuralle. Hänen mukaansa taloudellisia yllätyksiä ei ole tullut.

– Menemme suunnitelmien mukaan. Olemme pysyneet siinä, mitä olemme suunnitelleet ja budjetoineet, Kolu sanoo.

Lahtelaiset taistelevat kynsin ja hampain suorasta puolivälieräpaikasta Ässien ja nimenomaan Kärppien kanssa. Voittamalla lauantaina varsinaisella peliajalla Pelicans voisi varmistaa jo ainakin sen, että oululaiset pysyvät sarjataulukossa takana.

Pelicans on viritellyt kamppailuun pelillisen jättipanoksen lisäksi myös muuta mielenkiintoista. Pelicans Ravintolat tarjoavat lisäksi 500. ensimmäiselle Isku Areenalle saapujalle ilmaiset makkarat. Runkosarjan huipennuksen kunniaksi tarjolla on ottelun jälkeen  livemusiikkia. Artistina nähdään – ja kuullaan – Emma Gaalassa vuoden artistina palkittua Arttu Lindemania. Keikan näkee ottelulipun hinnalla.

Pelicans–Kärpät Isku Areenalla kello 17.