Liigan toimitusjohtaja mukana Girls Takeover -päivässä – 15-vuotias tyttö ottaa päiväksi pomon paikan

Mukana Girls Takeover-päivässä. Riku Kallioniemi luovuttaa toimitusjohtajan paikan päiväksi 15-vuotiaalle Helmi Pykäläiselle. "Helmillä on kiireinen päivä tiedossa keskiviikkona. Minulla on kuitenkin sataprosenttinen luotto, että hän onnistuu työpäivässään hienosti, Kallioniemi uskoo.

Tytöt astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta Girls Takeoverissa. Näin käy myös Liigassa, kun Riku Kallioniemi luovuttaa toimitusjohtajan paikan päiväksi 15-vuotiaalle Helmi Pykäläiselle.

Lastenoikeusjärjestö Plan International kiinnittää symbolisella Girls Takeover -tempauksella huomion tyttöjen kohtaamaan syrjintään, mutta myös mahdollisuuksiin. Tempaus toteutuu samanaikaisesti YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä ympäri maailmaa Planin toimintamaissa. Yhteensä takeovereita on yli 600.

Suomessa Planin lastenhallituksen tytöt "valtaavat" symbolisesti johtoasemassa olevien paikat Liigan lisäksi Elinkeinoelämän keskusliitossa, Finlaysonissa, Joensuun kaupungissa, Kotipizzassa, Nokiassa, Opetushallituksessa, Orionissa, Supercellissä, SAK:ssa ja Yleisradiossa.

Liigan toimitusjohtajan paikan valtaa lappeenrantalainen Helmi Pykäläinen, 15. Normaaliarjessa Helmin vapaa-aika kuluu pääosin musiikin, järjestötoiminnan ja vaikuttamistyön parissa. Myös kirjat ovat lähellä Helmin sydäntä.

– Girls Takeover on mahtava ja ainutlaatuinen tilaisuus nostaa esille tyttöjen mahdollisuudet. Haluamme yhdessä näyttää, että kuka tahansa sukupuolesta tai muusta riippumatta on kykenevä toimimaan johtavassa asemassa. Toivon, että takeover saisi ihmiset ajattelemaan tasa-arvon toteutumista sekä tyttöjen asemaa ja mahdollisuuksia niin Suomessa kuin maailmalla, Helmi kertoo innoissaan.

Helmin työpäivä alkaa keskiiviikkona Helsingin kaupungintalolta, jossa Helmi on mukana Girls Takeoverin paneelikeskustelussa yhdessä Riku Kallioniemen kanssa.

Seuraavaksi ohjelmassa on matka Liigan toimistolle, jossa Helmiä odottavat tiedotusvälineiden haastattelut. Iltapäivällä Helmi vierailee Nordiksella HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtasenvieraana. Päivä huipentuu tapaamiseen Jääkiekkoliiton Tuula Puputin ja Emma Terhonkanssa. Tapaamisessa pohditaan, miten Liiga voisi olla mukana edistämässä tyttökiekon asemaa Suomessa.