Liigan mitalipelijoukkueissa ei montaa MM-kandidaattia - Roope Hintz lähdössä kisaleirille

Roope Hintz liittyy amerikkalaislähteiden mukaan Suomen MM-leirille Liigan pronssiottelun jälkeen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Roope Hintz liittyy amerikkalaislähteiden mukaan Suomen MM-leirille Liigan pronssiottelun jälkeen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Leijonien MM-kisoihin valmistavat ottelut jatkuvat keskiviikkona Kosicessa ottelulla Slovakiaa vastaan.

NHL-pelaajista mukana on vasta Dallas Starsin puolustaja Julius Honka. Valtteri Filppula, Mikko Rantanen ja Sebastian Aho liittyvät ryhmään vasta myöhemmin.

NHL-vahvistusten lisäksi leiriryhmään ei ole todennäköisesti luvassa täydennyksiä enää muualta kuin kotimaisen Liigan mitalipeleistä.

Runkosarjan voittaneen Tapparan riveistä MM-leirille ovat todennäköisimmin tyrkyllä runkosarjan pistepörssin voittanut Henrik Haapala sekä maalipörssin voittanut Veli-Matti Savinainen. Myös vuoden 2011 maailmanmestari Jani Lajunen on mahdollinen MM-leireilijä.

Euro Hockey Tourin otteluita ovat tapparalaisista tällä kaudella saaneet tililleen myös Jukka Peltola, Aleksi Elorinne sekä Kristian Kuusela.

Tapparan finaalivastustaja KalPasta EHT:llä ovat tällä kaudella esiintyneet vain hyökkääjä Jesse Mankinen ja puolustaja Niko Mikkola. Kummallakaan ei liene silti asiaa MM-leiritykseen.

Pronssiottelussa pelaavan JYPin kokoonpanosta EHT-otteluita on tällä kaudella merkkauttanut vain hyökkääjä Antti Suomela. Hänen MM-leiripaikkansa on silti epätodennäköinen.

Niin ikään pronssiottelussa pelaavan HIFK:n riveistä keskushyökkääjä Roope Hintz matkaa MM-leirille. Dallas Starsia seuraava toimittaja Sean Shapiro kertoi Twitter-tilillään Hintzin lähtevän leirille pronssiottelun jälkeen.

Myös puolustaja Teemu Eronen on esiintynyt maajoukkueessa kuluvan kauden aikana, mutta MM-kisoihin asti ei Eronen tällä kaudella todennäköisesti etene. Myöskään useana vuonna MM-kisajoukkueessa esiintynyttä Juhamatti Aaltosta ei tänä vuonna nähtäne kisoissa.