Liigakonkari sai töitä Italiasta - "Hyvä laukaus ja pelikäsitys"

Kolmen edellisen kauden ajan kasvattajaseuraansa JYPiä edustanut 40-vuotias pakkikonkari Mikko Luoma on solminut loppukautta koskevan sopimuksen italialaisen Bolzanon kanssa. Nykyisin virallisesti HCB Südtirol Alperia -nimeä kantava seura pelaa itävaltalaisvetoisessa Ebel-liigassa, jossa on mukana joukkueet myös Sloveniasta, Unkarista ja Tshekistä.

HCB on tällä haavaa 12 joukkueen Ebel-liigassa neljäntenä. Luoma saattaa pelata jo perjantaina vierasottelussa unkarilaista Székesfehérvária vastaan, mutta viimeistään hän on mukana sunnuntaina, kun Bolzano isännöi slovenialaista Ljubljanaa.

- Luoma tuo joukkueeseen runsaasti kansainvälistä kokemusta sekä hyvän laukauksen ja pelikäsityksen, Bolzanon seurajohto luonnehti yli 400 liigaottelua JYPissä ja Tapparassa pelannutta jyväskyläläistä seuran verkkosivuilla.

Suomen ja Ruotsin mestaruudet sekä kaksi MM-pronssia urallaan voittanut Luoma on tällä haavaa ainoa suomalainen Ebel-liigassa, kun Mikko Jokela palasi takaisin Suomeen itävaltalaisesta Villachista marraskuussa. HCB:n riveistä löytyy kuitenkin Luomalle tuttu mies, kun JYPissä viime kaudella pelannut Ryan Glenn luutii saman seuran puolustuksessa.

Luoma haki alkukaudesta paikkaa Modon Allsvenskan-miehistöstä, mutta kahdeksan ottelun try out ei johtanut sopimukseen. Hän iski Modolle kamppailuissa yhden maalin.