Liigakiekkoilijasta gladiaattori – tältä Hurja-Hannes näyttää nyt

MM-kisoissa, NHL:ssä, KHL:ssä sekä kaikissa muissa huippuliigoissa pelannut Hannes Hyvönen on kiekkoilullisesti kiinnostavin nimi, kun 1990-luvun urheilullinen viihdeshow Gladiaattorit palaa uudistuneena.

Hyvönen on yksi Nelosella nähtävän ohjelman 16 gladiaattorista. "Taviskilpailijoita" vastassa on kahdeksan miestä ja kahdeksan naista. kaikki gladiaattorit ovat raskaan sarjan ammattilaisia monelta eri urheilun osa-alueelta.

Heikki Paasosen juontamassa koko perheen näyttävässä show'ssa kilpailijat taistelevat gladiaattoreita vastaan erilaisissa voimaa, ketteryyttä, nopeutta ja sitkeyttä vaativissa lajeissa.

Hurja-nimellä Gladiaattoreissa nähtävä Hyvönen tunnettiin peliurallaan hurjasta laukauksestaan. Viidesti SM-liigan finaaleissa nähty Hyvönen pelasi SM-liigassa kuuden eri seuran paidassa 407 runkosarjaottelua. Niissä syntyi peräti 150 maalia ja 138 syöttöpistettä.

Uran tehokkain kausi 2004–05, jolloin Hyvönen pelasi osan kaudesta Ilveksessä ja teki 36 ottelussa peräti 45 tehopistettä, joista 27 oli maaleja.

Oululaislähtöinen Hyvönen ylsi  pitkällä urallaan MM-mitaleille ja NHL:ään, voitti kolme SM-kultaa ja kaksi hopeaa ja nosteli kannua eli Gagarin Cupia myös KHL:ssä.

Hurja. Hannes Hyvösen rintapanssari vaihtui vähän toisenlaiseen varustukseen. Hyvösen kutsumainimi Gladiaattoreissa on Hurja. Se on peruja kiekkouralta, jonka aikana hurja laukauksen pelotevaikute oli laajalti tiedossa. Kuva: Juhamatti Vahdersalo/Nelonen


Hyvösen lisäksi tv-ruuduissa nähdään muun muassa kaksi "veljeä": ex-vapaaottelija Jere Tiihonen on Cheekin kaksoisveli, voimanostossa yli 1000 kilon yhteistuloksen kirjauttanut Juha Mentula puolestaan "Bullin" veli.

Mukana ovat myös Suomen lihaksikkaimmaksi naiseksi tituleerattu Minna Pajulahti, karatessa ja rugbyssa saavutuksia hankkinut Oona Tolppanen ja nyrkkeilyn supertähti Amin Asikainen.

Sangen väkevä kamppailu-urheilutausta on myös painin MM-mitalistilla Rami Hietaniemellä. Kilpa-aerobicin moninkertainen arvokisamitalisti Rita Niemi-Manninen on myös mukana miehensä Aki Mannisen kanssa. Julkkisosastoa edustaa triathloniin hurahtanut Martina Aitolehti.