Liigakaukaloihin ensimmäinen tanskalaiskapteeni

Neljännen kautensa lahtelaisjoukkueessa aloittava tanskalaispuolustaja Stefan Lassen, 31, toimii alkavalla kaudella Pelicansin kapteenina. C-kirjaimen Lassenin, 31, paitaan myönsi valmentaja Petri Matikainen.

Aina ei ehdi kapteenikaan päivystämään maalin oikealle puolelle. Stefan Lassenin (maalin takana) onneksi Ilveksen Eemeli Suomi ei pysty tässä yllättämään Pelicans-vahti Joona Voutilaista. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

- Stefan Lassen on itseoikeutettu kapteeni. Hän on ollut monta vuotta mukana ja on äärimmäisen kova joukkuepelaaja, rehellinen ja hyvä kommunikoimaan. Stefan välittää jokaisesta pelaajasta ja pystyy kommunikoimaan valmennuksen kanssa, perustelee kolmatta kauttaan Pelicansin puikoissa tällä erää aloittava Matikainen, 50.

Liigan ensimmäinen tanskalaiskapteeni pelasi Pelicansissa viime kaudella 43 ottelua urakoiden keskimäärin vajaat 18 minuuttia, kokosi 2+8 tehopistettä ja oli tasakentällisin plussalla seitsemän maalin (29-22) verran.

Pelicansin varakapteeneina toimivat puolustaja Nico Manelius, 26, ja keskushyökkääjä Hannes Björninen, 21. Kolmikosta Björninen on lahtelaiskasvatti.

Viime kaudella lahtelaisryhmän kapteenina toimi kahden Pelicans-kauden jälkeen Sveitsiin Langnaun joukkueeseen siirtynyt Antti Erkinjuntti.

Pelicansin penkin takaa on poistunut apuvalmentaja Kari Eloranta, jonka sopimusta ei jatkettu. Eloranta valmentaa keikkaluontoisesti apulaisena Suomen naisten maajoukkueessa.

Etelä-Suomen Sanomat vihjaisi Elorannan sivuun joutumisen syyksi seuran tarpeen säästää henkilöstökuluissaan.