Liiga myöntää tuomarivirheen – Tapparan tasoitusmaali ei ollut maali

Jääkiekon SM-liiga otti sunnuntai-iltana kantaa Tampereen eilisen paikallispelin kohua herättäneeseen maaliin. Liiga myönsi sunnuntai-iltana julkaisemassaan kannanotossa, että maalia ei olisi pitänyt hyväksyä.

"Lauantaina pelatussa Tappara–Ilves-ottelussa nähtiin valitettava tuomarivirhe, jonka myötä Tappara tasoitti ottelun 2–2:een ajassa 56.47.

Ottelun jälkeen on videolta todettu, että Henrik Haapalan laukoma kiekko ei ylittänyt maaliviivaa missään vaiheessa. Verkkoa heilautti ainoastaan Ilveksen Marcus Fageruddin mailan lapa eikä kiekko. Tilannetta ei tarkistettu ottelussa videolta."

– Jääkiekko on nopea peli ja inhimillisiä virheitä sattuu kaikille. Sääntökirjan mukaan maalia tai jäähyä ei voi enää muuttaa, jos peli on seuraavan pelikatkon jälkeen käynnistynyt uudestaan, Liigan lausunnossa todetaan.

Vielä sunnuntaina ei ole tiedossa, millaisia seuraamuksia ottelun tuominneille päätuomareille on luvassa. Tappara eteni kyseenalaisin maalin turvin jatkoajalle, jossa Veli-Matti Savinainen iski voittomaalin.

"Liiga tulee selvittämään tilanteen perusteellisesti. Jatkossa tulemme kiinnittämään erityistä huomiota, että tällainen tilanne ei pääse toistumaan."