Lepopäivä toi runkosarjan voiton – Ilves varmisti Tapparalle ykkössijan

Kova joukkue menestyy myös vapaapäivänään. Tiistain Jukurit-ottelun kolmen pisteen voitto auttoi Tapparaa runkosarjan voittoon. Jani Lajusen tiistaina iskemää maalia juhlistavat Valtteri Kemiläinen, Veli-Matti Savinainen, Teemu Nurmi ja Henrik Haapala. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jos jääkiekkojoukkue on tarpeeksi kovassa iskussa, se voi voittaa myös vapaapäivänään. Torstain ottelukierroksella lepovuorossa ollut Tappara varmisti runkosarjan ykkössijan neljä kierrosta ennen sarjan päätöstä.
 

Runkosarjan voitto on kirvesrinnoille toinen tällä vuosituhannella. Kaudella 2001–02 Tappara oli ykkönen pisteen erolla ennen HPK:ta. Tuolloin Janne Ojanen voitti pistepörssin keräämällä 54 ottelussa 61 (20+41) tehopistettä. Samanlaiseen "tuplaan" on aineksi tämänkin kauden runkosarjassa, sillä sinioranssien Henrik Haapalalla on pistepörssissä kolmen pisteen kaula ennen Kärppien Mika Pyörälää ja viiden pisteen etumatka seurakaveri Veli-Matti Savinaiseen verrattuna.

Tällä kertaa Tapparan ykkössijan varmisti paikalliskilpailija Ilves, joka kaatoi Hakametsässä sarjakakkosena majailevan TPS:n 3–2. Tapparalla on 56 ottelun jälkeen 119 pistettä, turkulaisilla 103. Eron kiinni kurominen ei onnistu enää millään, sillä jaossa on enää 12 pistettä.

TPS:n tappio latisti osaltaan – ainakin hieman – lauantain odotetun TPS–Tappara-kamppailun asetelmia. Turun otteluun oli jo keskiviikkona myyty yli 6000 lippua.

Ilvekselle torstain TPS-voitto ja kolmas peräkkäinen pistepotti oli myös elintärkeä. Ilves nousi sarjataulukossa sijalle 10 eli viimeiselle pudotuspeleihin oikeuttavalle paikalle.

Taistelu säälipleijaripaikasta käy loppukierroksilla tulikuumana, mutta ainakin tamperelaisia kiekkoromantikkoja hivelee ajatus siitä, että Tappara ja Ilves voisivat päätyä playoffeissa vastakkain. Hakametsän puolivälieräderby on nykyisen sarjatilanteen perusteella mahdollinen. Runkosarjan ykkönen saa automaattisesti vastaansa sarjassa heikoimmin sijoittuneen sääleistä jatkoon menijän.