Leijonien päävalmentaja: Nuoret ottaneet isoja askeleita

Moni katsoja ei ole murheissaan, vaikka ei ehdi Pitsiturnaukseen aivan aamuyhdeksältä alkavan ottelun ensimmäisiin vaihtoihin. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki istui kuitenkin Äijänsuon katsomossa jo heti, kun TPS–Sport-kamppailun aloituskiekosta lähtien.

– Ajoin Raumalle heti aamulla ja istuin katsomossa kuin tatti heti yhdeksältä, Marjamäki hymähtää.

Heinäkuun lomajakson jälkeen tämä viikko on ollut Marjamäelle ensimmäinen varsinainen työviikko. Työteliäs valmentaja löi kalenteriin heti niin paljon merkintöjä, ettei tekemisestä ole ollut pulaa.

– Se oli ihan tietoinen juttu. Keskiviikkona olin Helsingissä tapaamassa kolmea pelaajaa, eilen olin Jyväskylässä Olli Määttää tapaamassa, maanantaina näen taas Helsingissä kolme pelaajaa, ja sen jälkeen menen Ouluun, missä tapaan sieltä olevat viisi World Cup -pelaajaa, Marjamäki kertoo.

Syy runsaille ajokilometreille on selvä: Syyskuussa pelattava World Cup -turnaus muutti alkaneen kauden aikataulun varsin etupainotteiseksi. Marjamäki puolestaan haluaa tavata jokaisen pelaajan henkilökohtaisesti kahden kesken. Turnauksen säännöt kieltävät joukkueiden yhteiset harjoitukset, yhteydenpitoa eivät. Asioista puhuminen on paitsi osoitus siitä, että päävalmentaja suhtautuu asioihin vakavasti, myös hyvä keino valmistaa pelaajia turnaukseen henkisesti ja pelitaktisesti.

– Saamme tosiaan kokoontua yhteen vasta viides syyskuuta. Jo kesäkuun yhteistapaamisessa ja näissä heinäkuun treenijakson jälkeisissä tapaamisissa on ollut hieno huomata, miten innoissaan pelaajat ovat syksystä.

Marjamäelle itselleen ei tuota ongelmia vaihtaa NHL-tähtitapaamisia Pitsiturnauksen seuraamiseen.

– Elo-syyskuussa focus on muuten niin tiiviisti World Cupissa, että tämä tekee hyvää. Näkee uusia jengejä, tapaa valmentajia ja näkee, miten nuoret jätkät ovat kehittyneet. Kesässä on tapahtunut paljon hyviä asioita.

Millaisia?

– TPS:n nuoret liikkuvat paljon terävämmin kuin keväällä, Lukko on mieleniintoinen, nuorentunut ja monipuolinen joukkue ja Sportilla on hyviä juttuja menossa...
– Kaiken kaikkiaan SM-liigan asema ja kilpailukyky on erittäin hyvä. Tilanne on hyvä sekä nuorten pelaajien kehittymisen kannalta ja siinä, että CHL on osoittanut liigajoukkueidemme kilpailukykyisyyden Euroopan muihin huippusarjoihin verrattaessa, Marjamäki perustelee.

Leijonaluotsi pyrki vaihtamaan kuulumiset kaikkien paikalla olevien kuuden liigaseuran valmentajien kanssa.