Leijonasensaatio Mikko Lehtosella on kovat tavoitteet Tapparassa

Tapparan harjoitusotteluiden perusteella Mikko Lehtoselle on tarjolla roolia ykkösylivoimasta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tapparan harjoituskausi on alkanut mallikkaasti, kun kolmen ottelun jälkeen tilillä on kolme voittoa. Viimeisin tuli torstaina Vaasassa, kun kirvesrinnat hakivat Pohjanmaalta voiton maalein 6-3.

– Tämä oli hyvä peli meiltä, asiat ovat menneet eteenpäin. Me olimme tämän viikon Kuortaneella leireilemässä ja saimme hyvän päätöksen viikolle, kommentoi Tapparan avainhahmoihin torstaina kuulunut Mikko Lehtonen.

Tappara on iskenyt kolmessa harjoitusottelussa 15 maalia ja päästänyt viisi. Joukkueen peli onkin näyttänyt jo hämmästyttävän valmiilta, kun otetaan huomioon, että nyt eletään vasta elokuuta. Joukkue puolustaa viisikkoina varmasti, kääntää peliä nopeasti ja saa ylivoimapelinsä pyörimään. Näillä osa-alueilla monilla joukkueilla on hankaluuksia vielä joulukuussakin.

– Täytyy sanoa, etten ole koskaan pelannut sellaisessa joukkueessa, jonka peli olisi näin valmista tässä vaiheessa kautta. Me kaikki olemme hyviä pelaajia, niin se tietenkin auttaa asiaa, Lehtonen toimitti itsevarmana.

23-vuotias Lehtonen on ollut kahtena viime kautena KooKoon avainpakkeja, ja viime keväänä hän pääsi säväyttämään myös Leijonissa, kun nuorukainen esiintyi uransa ensimmäisissä miesten MM-kisoissa. Torstaina Lehtonen näytti, että hän on valmis ottamaan ison roolin kirvesrintojen alakerrasta. Niin ylivoimalla kuin tasaviisikoin. Kesän harjoitteet ovat tehneet tehtävänsä.

– Jokaisessa joukkueessa treenataan voimaa, nopeutta ja fysiikkaa, mutta esimerkiksi Tapparassa harjoitukset ovat erilaisia kuin KooKoossa. Täällä on moni pelaaja ottanut seuraavan askeleen urallaan, ja sen takia minä tänne halusinkin.

– Tämä ei ole kuitenkaan mikään päätepysäkki urallani, vaan minulla on kovat tavoitteet, ja ne ovat muualla kuin liigassa, nuori lahjakkuus painotti.

Lehtosen kohdalla puhuttiin viime kevään jälkeen niin NHL:stä kuin KHL:stäkin. Vielä ei tie vienyt itään tai länteen, mutta alkavan kauden jälkeen luulisi vaihtoehtoja olevan

– Tämä on tärkeä kausi itselleni. Pyrin siihen, että olen sarjan parhaita puolustajia.

Seurajoukkueen lisäksi tavoitteita riittää myös kansainvälisillä kentillä. Talven olympialaiset lienevät mielessä?

– Tyhmähän minä olisin, jos en niitä miettisi! Olympialaiset ovat tavoite, ja sen eteen tässä töitä tehdään, mutta ei mennä asioiden edelle, Lehtonen päätti.