Leijona puraisee JYPiä rajusti - "Meidän kolme kuuminta hyökkääjää"

Antti Suomela pelaa ensi viikolla uransa ensimmäiset maaottelut. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Liigaseuroja on riivannut tällä kaudella viime kaudelta tuttu ongelma. Maajoukkue tarvitsee pelaajansa, mutta liigassa pidetään taukoa vain kotoisen Karjala-turnauksen aikana. Ensi viikolla leijonat matkaa Ruotsin EHT-turnaukseen peräti 14 liigapelaajan voimin ja myös juniorimaajoukkueet kokoontuvat omiin kinkereihinsä.

Eräs liigan kovimpia nettomenettäjiä on JYP. Maajoukkuedebytantti, kultakypärä Antti Suomela sekä tutkaparinsa Joonas Nättinen hyppäävät A-maajoukkueen mukaan, erinomaista tulokaskautta pelaava Jerry Turkulainen puolestaan lähtee alle 20-vuotiaisiin.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen vetää syvään henkeä ennen kuin aukaisee suunsa.

- No, siinä on oikeastaan kolme meidän kuuminta hyökkääjää tällä hetkellä, Virtanen aloittaa.

Ja lopettaa nopeasti.

- En voi oikeastaan muuta kuin todeta tilanteen, mikä se on. Meillä on kolme kuuminta hyökkääjää ensi viikon pois ja näiden maajoukkuepelien jälkeen on siirtoaikaa kaksi päivää jäljellä. Kaikesta muusta meillä kommentoi Valleniuksen Aku, Virtanen heittää pallon JYPin toimitusjohtajalle.

Sekin on fakta, että meidän on vain elettävä tämän kanssa.

Valleniuskaan ei halua ryhtyä asiasta enempiä kitisemään.

- No tota... Niin kuin Veltsu sanoi, niin se on fakta. Sekin on fakta, että meidän on vain elettävä tämän kanssa, hän aloittaa.

- Niin kauan kuin maaotteluita pelataan liigan kanssa päällekkäin, niin jokaista joukkuetta se omalla tavallaan
rasittaa. Loppukaudesta voi tietysti olla joukkuekohtaisesti aika ratkaisevista asioista kyse, hän lisää.

- Ja onhan se hyvä juttu, että meidän kuumat pelaajat on niin kuumia, että ne pääsee maajoukkueeseen, Vallenius huomauttaa.

Edellisestä huolimatta rivien välejä ei tarvitse tutkia suurennuslasilla, kun huomaa, että tilanne kismittää Jyväskylässä. JYP on ennen lauantai-illan kierrosta sarjataulukossa sijalla viisi 77 pisteellä. Ottelun enemmän pelannut HPK on pisteen edellä. Lähimmät takaa-ajajat ovat niin ikään pelanneet ottelun enemmän. Näistä Pelicans on kerännyt 76 pistettä, ensimmäinen sääliplayoff-joukkue Ässät 71.

Onhan se vähän outoa.

Leijonapaitaan ensimmäisen kerran elämässään sonnustautuva Antti Suomela on komennuksesta silminnähden innoissaan, taustalla kun ei ole minkään ikäluokan juniorimaaotteluita.

- Aika uskomattomalta se ensin tuntui, mutta aika nopeasti tuli sellainen fiilis, että nyt on tullut tehtyä jotain oikein, 19+14=33 tällä kaudella kerännyt Suomela tuumaa.

- Omana ittenä sinne vaan, niin pelaajan kuin ihmisenäkin. Turha mennä jännittämään, hän linjaa.

Toisaalta myös Suomela myöntää, että tilanne on ristiriitainen. Kun mies itse viilettää leijonapaidassa, jahtaa oma seurajoukkue huippuhankalasta alkukaudesta huolimatta nyt puolivälierien kotietua.

- No onhan se vähän outoa, mutta jos tällaisen tsäänssin saa, niin kyllä mä lähden mielelläni, Suomela pyörittelee.

JYP kohtaa avainhyökkääjiensä leijonakomennuksen aikana Kärpät ja SaiPan, molemmat kotihallissaan.

- Luotan täysin siihen, että jätkät klaaraa nuo pelit ilman meitäkin, Suomela huikkaa.