Lassila aloittaa Tapparan maalilla – Ilves jatkaa tutulla miehityksellä

Helmikuun puolivälissä Tapparaan KHL:stä palannut Kristian Kuusela hyökkää Tampereen paikallisplayoffien avauksessa joukkueensa ykkösketjussa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tappara on jyvittänyt monet maajoukkuemiehensä tasaisesti kokoonpanoonsa, kun puolustava mestari aloittaa tämän kevään playoff-urakkansa.

Tällä kaudella Leijonissa nähdyistä hyökkääjätähdistä Jukka Peltola ja Jani Lajunen pelaavat ykkösketjussa yhdessä maajoukkueessa niin ikään nähdyn KHL-paluumuuttaja Kristian Kuuselan kanssa. Ykköskentällinen on kokonaisuudessaan A-maajoukkuetasoa, sillä myös puolustaja Aleksi Elorinne on tällä kaudella luutinut Tapparan lisäksi Leijonien takalinjoilla. Kutsun sai myös Valtteri Kemiläinen, mutta vamma esti maajoukkuekomennuksen syyskauden päätteeksi.

Ilves lähtee paikallis-vierasotteluunsa voittoisan Ässät-ottelusarjan koostumuksessa. Maalia vartioi torjuntatilaston kärkipaikan playoff-karsinnoissa vallannut Antti Lehtonen. Ilves-vahdin torjuntaprosentti on kolmen kamppailun jälkeen 96,25.

Villi kortti -kierroksen jälkeen maali- ja pistepörssiä johtava Ville Meskanen jatkaa nelosketjussa yhdessä Matias Soinnun ja Markku Flinckin rinnalla. Trio on ollut tupsukorville elintärkeä.


TAPPARA:

Jukka Peltola–Jani Lajunen–Kristian Kuusela; Aleksi Elorinne–Valtteri Kemiläinen

Veli-Matti Savinainen–Jan-Mikael Järvinen–Teemu Nurmi; Alexander Bonsaksen–Blake Parlett

Henrik Haapala-Otto Rauhala–Sebastian Repo; Aleksi Salonen–Otso Rantakari

Martin Røymark–Juhani Jasu–Manu Honkanen; Pekka Saravo (seitsemäs puolustaja)

Teemu Lassila (Dominik Hrchovina)

ILVES:

Teemu Rautiainen-Tapio Laakso–Otto Koivula; Veli-Matti Vittasmäki–Olli Vainio

Jerry D'Amigo–Michael Keränen–Aleksi Mustone; Jarkko Parikka–Teemu Aalto

Eemeli Suomi–Santeri Vuoti–Juho Liuksiala; Arto Laatikainen–Marcus Fagerudd

Matias Sointu–Markku Flinck–Ville Meskanen; Ville Järvinen (seitsemäs puolustaja)