Lasse Kukkonen ei mukana Kärppien kokoonpanossa

 

Kärppien tiistaiaamupäivän harjoituksista puuttui joukkueen kapteeni Lasse Kukkonen. Hänen pelaamisena tuossa vaiheessa illan HPK-ottelusssa oli suuri kysymysmerkki.

Varmistus tuli kello 13, jolloin Kärppien joukkueenjohtaja Ari Hilli ilmoitti kokoonpanoon Liigan virallisille sivuille. Sieltä puuttuu Kukkosen nimi. Shaun Heshkan pakkiparina pelaa Taneli Siikaluoma.

– Lassella on pieni kolhu, jonka hän sai maanantain harjoituksessa,  Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kertoi harjoitusten jälkeen.

Tiistaiharjoituksessa pakin paikalla luuti Toni Kähkönen, jolla on tästä pelipaikasta kokemusta viime kaudelta Karlskrona HK:n paidassa. Kähkönen on kokoonpanossa seitsemäntenä pakkina.

Sitten viime lauantain Jukurit-ottelun kokoonpanoon palaa ruotsalaissentteri Niklas Olausson, joka saa ykkösketjuun rinnalleen tutut soturit Mika Pyörälän ja John Albertin. Olaussonin tulo pudottaa Kähkösen hyökkääjien joukosta pois.

Suikkanen odottaa illan kamppailusta äärimmäisen tasaista vääntöä.

– Neljä kertaa olemme kohdanneet, kolme kertaa on päättynyt 3–2 ja kerran 3–1. Vuorotellen olemme pärjänneet. Pisteet ovat meille 8–4.

"HPK on sarjataulukossa neljäntenä ja voi pitää itseään varmana play off -joukkueena. Kärpät sitä vastoin kärvistelee sijalla kymmenen ja joutuu taistelemaan ankarasti illasta toiseen, jotta sarjakausi 2016 – 2017 ei päättyisi runkosarjaan, jonka viimeinen kierros pelataan 11. maaliskuuta."

HPK:sta maajoukkuevalintojen seulan läpäisi ex-kärppä Sakari Manninen, joka pelaa Hämeenlinnassa hyvää kautta. 45 ottelua ovat tuottaneet 12+17=29 tehopistettä ja päähän kultaisen kypärän.

Kärpistä maajoukkuemiehiä ei nyt löytynyt.

– Päävalmentaja Lauri Marjamäki tasan tarkkaan tietää, mitä hän saa Lasse Kukkosesta ja Mika Pyörälästä, jotka ovat meidän maajoukkuemiehiämme. Heitä Marjamäen ei tarvitse testata, ja olivathan he jo marraskuun turnauksessa mukana, Suikkanen taustoitti.

HPK on sarjataulukossa neljäntenä ja voi pitää itseään varmana play off -joukkueena. Kärpät sitä vastoin kärvistelee sijalla kymmenen ja joutuu taistelemaan ankarasti illasta toiseen, jotta sarjakausi 2016 – 2017 ei päättyisi runkosarjaan, jonka viimeinen kierros pelataan 11. maaliskuuta.

 

Kärppien ketjut illan HPK-ottelussa:

I ketju: Mika Pyörälä – Niklas Olausson – John Albert.

II ketju Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Ville Leskinen.

III ketju: Jesse Sarinen – Aku Kestilä – Mikko Lehtonen.

IV ketju: Jari Sailio – Miska Humaloja – Sami Anttila.

Pakkkiparit:

Shaun Heshka - Taneli Siikaluoma.

Mikko Niemelä - Jani Hakanpää.

Ilkka Mikkola - Aleksa Mäkelä

7. pakki Toni Kähkönen.

 

EDIT kello 13.10. Jutun otsikointia ja alkua muutettu, ja loppuun lisätty Kärppien pakkiparit.