Läpsyttimiä ei tarvittu – yleisö kannusti Ilveksen murskavoittoon

Villi kortti -kierroksen toinen ottelu kulki kaikkea muuta kuin Ässien Jyrki Ahon suunnittelemalla tavalla. Ilves otti kotikaukalossaan 6–1-voiton ja siirsi otteluparin ratkaisun lauantaiksi Poriin. Kuva; Jukka Rautio/Europhoto

Torstai ei todellakaan ollut toisinto Ilveksen ja Ässien taistelussa. Kotijoukkue toki voitti tämänkin pelin, mutta 6–1-lukemat olivat jotakin aivan muuta kuin Ässien keskiviikkoinen 3–2-voitto jatkoerässä.

Patavalmentaja Jyrki Aho otti median edessä roolin, jota ei voi varsinaisesti sanoa vähäsanaiseksi, mutta ei myöskään kovin paljastavaksi. 

– Musta tämä oli hyvä peli. Ei me kauheasti jäljessä oltu, mutta jos vastustaja tekee kolme maalia yhteen erään, niin... Aho lasketteli tv-haastattelussa ennen kuin siirtyi metrin parin-päähän lehdistön tentattavaksi.

Ässien koppi on pysynyt joskus pidempäänkin suljettuna kuin nyt pelin jälkeen.

– Käsittelimme asian ja menemme eteenpäin, Aho kiteytti.

Lukemat kuitenkin olivat aika rumat. Millä tavoin suhtaudut niihin?

– Rumat ja rumat. Mun mielestä ne olivat Ilvekselle ihan kivat, ei nyt oteta Ilvekseltä mitään pois, Aho pyöritteli ennen kuin käänsi haastattelumoodin korostetun selkeälle kirjakielelle.

– Meillä maalintekopeli oli heikompaa kuin Ilveksellä.

Kuinka paljon?

– Viisi maalia.

– Meillä on kokemusta ja on myös paljon pelaajia, joilla ei ole juuri ollenkaan kokemusta pudotuspeleistä. Aika moni pelaa ensimmäisiä playoffejaan. Sitähän tämä on, että yritetään ymmärtää, mitä tämä vaatii. Sitä on yritetty ymmärtää koko vuosi, Aho puntaroi.