Läppäkeisari Larmi jätti varjoonsa ratkaisija-Mannisen - "Meidän mummokin olisi ottanut tuon"

Oskari Manninen tuulettaa 2-1 -maaliaan, Petteri Nikkilä hyppää mukaan bileisiin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

HPK:n sankariksi loistavan maalivahdin Emil Larmin ohella nousi seitsemännen puolustajan paikalta 25-vuotias Oskari Manninen. Hän paukautti uransa neljännessä pudotuspelissä ensimmäisen playoff-maalinsa.

- Kyllähän se hyvää teki, rooli on jäänyt vähän pieneksi viime peleissä, tuumasi vain vajaat yhdeksän minuuttia peliaikaa kirjauttanut Manninen.

Mannisen mukaan HPK sai tehtyä korjausliikkeen johtoasemapelaamiseen sitten ensimmäisen ottelun.

- Nyt ei lähdetty liikaa puolustamaan, vaan maltettiin pysyä kiekossakin. Ja sitten kun piti puolustaa, se hoitui hyvin, hän sanoi.

- Tasainen vääntö jatkuu huomenna. Pelinkuva on varmaan aika samanlainen kuin näissä kahdessa aiemmassa. Pelataan se pois ja katsotaan missä ollaan, Manninen lisäsi.

Illan läppäkeisariksi nousi kuitenkin JYP-pelureita kuin liukuhihnalta rintataskuunsa pujottanut Larmi. Hän on torjunut kahteen otteluun nyt 66 kiekkoa ja torjuntaprosentti on muhkea 94,29. Se on pudotuspelien toiseksi paras KalPan Denis Godlan (95,00) jälkeen.

- Kyllähän meidän mummokin olisi ottanut tuon, mutta annoin pojalle maalin, Larmi kuvasi JYP-hyökkääjä Michel Miklikin ylivoimalla poikittaissyötöstä viimeistelemää 0-1 -osumaa.