Laineen laukaus on entistäkin tuhoisampi – maine avaa myös syöttöpaikkoja

Patrik Laineen laukaus on tutun tehokas ja tuhovoimainen. Vaikka kyse on toistaiseksi vasta harjoitusottelusta, Calgarya vastaan syntyneet 2+3 tehopistettä kertovat, että sihti on kohdallaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Valmistavan kauden eli harjoitusottelujen tuloksilla ei tunnetusti ole voitettu ensimmäistäkään mestaruutta, mutta NHL-organisaatioiden markkinointiosastoille Pre Season on hektistä aikaa. Nyt on se hetki vuodesta, jolloin odotukset ovat kaikilla katossa. 

Treenipeleillä on tärkeä rooli joukkueille – ja myös niille vakiokokoonpanon pelaajille, joiden ei tarvitse taistella ottaakseen pelipaikan pelaavasta miehistöstä.

Winnipegin Patrik Laine osoitti harjoitusottelussa Calgarya vastaan, että isoille odotuksille on olemassa kaikki perusteet. Laine teki ottelussa kaksi maalia ja oli syöttämässä kolmea muuta.

Winnipeg voitti Calgrayn maalein 5–2. Jo toisen erän päätyttyä Winnipeg johti vierasjoukkue Calgraya 4–2, ja Laine oli tähän mennessä iskenyt molemmat maalinsa ja antanut syötöistään kaksi.

Laine teki molemmat maalinsa ylivoimalla. Ensimmäinen syntyi ajassa 12.12 ja toinen toisen erän ensimmäisen puoliminuuttisen aikana. Ei ihme, että numero 29:n otteita hehkutettiin Jetsin twitter-tilillä:

 

Tehokkaaksi tiedetty laukaus suoraan syötöstä avaa Laineelle ja hänen pelikavereilleen uusia ulottuvuuksia myös syöttöpuolella. Jos vetopaikat pelataan pois, tamperelaiselle tarjoutuu tilaisuuksia ruokkia kentällisensä muita pelaajia syötöillä. Calgarya vastaan passipuolikin oli kunnossa.

Ennen ensimmäistä maaliaan Laine syötti ottelun avausosuman, jonka viimeisteli Mark Scheifele ajassa 9.08. Toisen syöttömerkinnän Laine sai Nikolaj Ehlersin maalista, kun toista erää oli pelattu vajaa neljä minuuttia. Laine oli myös syöttämässä Dustin Byfuglienin maalia kolmannessa erässä.
 

Kiekkoareenan NHL-ennakot ovat kattava paketti. Kaikki 31 joukkuetta käydään divisioonaennakoissa tarkasti läpi. Luvassa ei ole NHL-journalismille tyypillistä ”name-droppailua”, vaan joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet sekä asetelmat ja uhkakuvat otetaan kriittiseen tarkasteluun.

NHL:n runkosarja käynnistyy keskiviikkona 4. lokakuuta (Suomen aikaa seuraavan päivän puolella). Lue kausiennakoiden ensimmäinen osa täältä.